Ay bugün sabah 04:54’den 11:04’e kadar Aslan burcunda boşlukta ve en son açısını sabaha karşı Merkür ile karşılaşarak yapıyor. Bu sert açı, uyanır uyanmaz, biraz gerginlik hissetmenize, yapacağınız her türlü iletişimden sıkılmanıza, sinirlenmenize ve duygusal reaksiyonlar vermenize neden olabilir. Neyse ki uzun sürmeyecek bir durum, saat 11:00 itibariyle Başak burcuna geçen Ay, duygulara daha mantıksal, analitik yaklaşımlarda bulunabileceğimize işaret ediyor.

Bugünün en önemli astrolojik olgusu Merkür’ün geri hareketine başlaması. Bugün akşam 18:53’de geri gitmeye başlayan Merkür, 21 Şubat 2021 Pazar günü saat 03:53’de normal yörüngesine devam edecek. Aslında bu tarih geri hareketinin bitiş tarihi ama, retronun etkilerinden tam kurtulmamız için, gezegenin retronun başladığı Zodyak derecesine gelmesi gerekiyor. Bu da 13 Marta kadar temkinli olacağımız anlamına geliyor. Bir sonraki paylaşımda Merkür retrosuna daha yakından bakarız. Ayrıca bu geri hareket döneminden burçların nasıl etkilenebileceğine dair de bir paylaşım yaparım.

Günün diğer bir önemli ve iyi karşılaşımı ise, saat 22:53’de meydana gelen Ay-Uranüs üçgeni. Toprak elementinde meydana gelen bu açı, enteresan, sıra dışı deneyimler ihtiyacını yaratabilir. Yeni lezzetler aramak, denemek, alternatif diyetleri gözden geçirmek, araştırmak olasıdır. Ayrıca bu açıyla duyguların gözden geçirilmesi, gerçeklikle ve farklı bir gözle analiz edilmesi de olasıdır. Eşinize, sevgilinize duygularınızı ifade etmek için sıradan olmayan yöntemleri tercih edebilirsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar