Senenin ikinci Merkür Retrosu bugün 14:49 itibariyle başlıyor. Yöneticisi olduğu İkizler 4.derecesinde geri hareket etmeye başlayan gezegen, 3 Haziran tarihinde normal hareketine dönecek. Ancak bildiğiniz gibi gölge periyodundan çıkması için geri hareketine başladığı noktaya gelmesi gerekiyor ki, bu tarih 19 Haziran 2022. Dolayısıyla 3 – 19 Haziran arasında da iletişimde, ticarette, eğitim alanında ve seyahatlerde temkinli olmakta fayda var.

Merkür yine bir Hava elementinde geri hareket ediyor. Dolayısıyla gökyüzü bize, aklı kullanmanın, öğrenmenin, eğitimin, sağlıklı iletişimin, sosyal ilişkilerin ve insani bağların kıymetiyle alakalı öğretiler, gözden geçirme ve eksikleri tamamlama olanağı sunuyor denebilir.

İkizler burcunda meydana gelen bu geri hareket dönemi, tüm ticari ilişkileri gündeme getirirken, eğitim, iletişim, seyahat planları, kardeşlerle ve yakın çevreyle bağlantılar gibi konuların da gözden geçirilmesi gereğine işaret ediyor. Bu dönemde öğrenmeye ve etkin iletişim kurmaya ne kadar yatkın olduğumuz, söylemlerimizde, düşünsel boyuttaki eksiklerimiz ve yanlış anlaşılmalar gibi sorunlarla karşılaşmamız olasıdır.

Bu süreçten doğal olarak önce İkizler burç ve yükselen burçları en fazla etkilenecektir. Başak, Yay ve Balık burç ve yükselen burçları da dahil olmak üzere, tüm Değişkenlerin, davranış kalıplarını, iletişim kurma biçimlerini, eksik kalan eğitimlerini, evlilik ve ortaklık ilişkilerini, kariyer ve toplumsal hayatlarını, ev ve aile yaşamlarını gündeme alması gerekebilir. Bu konularla bağlantılı aksiliklerin, gecikmelerin, yanlış anlaşılmaların yaşanması, muhakemede eksikliklerin olması mümkündür. Bu burçların imza atarken, alım-satımda her zamankinden daha dikkatli olmalarını çok tavsiye ederim.

Koç ve Terazi burç ve yükselen burçlarının eğitim, yolculuklar, ticaret, medya, hukuki konular, yurt dışı ilişkiler gibi alanlarda aksiliklere maruz kalması mümkündür.

Boğa ve Akrep burç ve yükselen burçlarının ortak ve bireysel maddi kaynakların elde edilmesi ve kullanımıyla alakalı yanlış muhakemeleri, edindikleri yanıltıcı bilgiler gecikmelere neden olabilir.

Yengeç ve Oğlak burç ve yükselen burçlarının, günlük çalışma akışı, iş arkadaşları, akut ve kronik sağlık sorunlarıyla alakalı daha temkinli olmaları faydalı olacaktır.

Aslan ve Kova burç ve yükselen burçlarının sosyal ilişkilerde, arkadaşlıklarda ve çocuklarıyla bağlantılı konularda gecikmeler, aksilikler yaşaması olasıdır. 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar