Özgür bir ruha sahip olan Kova çocuğu erken yaşlardan itibaren farklı olmaya ihtiyaç duyar. Aslında kendini bulmaya çalışan küçüğün bu davranışı anlaşılması ve idare edilmesi güç bir çocuk imajının da doğmasında etkendir. Küçük Kova erken yaşlarda ve okulda, parlak zekası ve hızlı düşünmesiyle ilgiyi üzerinde toplar.

Sosyal olaylar, dostluklar ve arkadaşlıklar bu burcun önem verdiği konulardır. Özgürlüğüne çok değer vermesi, bağımlılık geliştirmesine ve ilişkilerinde derinleşmesine engeldir. Kova çocuğu rutinden çabuk ve kolay sıkılır. Konsantrasyonunu kaybetmemesi için, farklı ve değişik konulara odaklanmak ihtiyacındadır. Günlük hayatın tekdüzeliği veya ebeveynlerin-okulun kuralları, sınırları zorlamasına neden olabilir.

Kova çocuğu erken yaşlarda bile birey olarak kabul edilmek ister. Kendi kurallarını koyması, seçimlerinde özgür olması kişisel gelişimi için önemlidir. İnsani yanı kuvvetli olan küçük Kova, insanlara da hayvanlara da yoğun bir şefkat duygusu ve yardım isteğiyle yanaşır. Bu yanının gelişmesi, duygularını tanımasına yardımcı olacağı için desteklenmesi önemlidir.

Okul çağına gelmiş Kova için hayat zor bir hal alabilir. Formal eğitimin kuralları, disiplinin baskısı ve derslerin Kova’ya enteresan gelmemesi, okul hayatında yaşayabileceği başat problemlerdir. Bu konuda da dayatmalardan sakınarak, pragmatik nedenleri kullanıp okulun önemine ikna edilmelidir. Aksi halde çok zeki olmasına rağmen, duraksamalar, tutukluklar, eğitimi sekteye uğratabilir.

Sosyal yanı çok kuvvetli olmasına rağmen, bazen içe kapanarak, arkadaşlarından uzaklaşmayı tercih eder. Bilime ve iletişime olan merakını, sosyal alandaki becerisi ile birleştirerek onu aktif kılmak faydalı olabilir. Gruplar içerisindeki uyumu, kalabalık arkadaşlarla yaşadığı mutluluk her zaman birebir ilişkilerinden daha değerlidir. Yenilikler heyecan duymasına, araştırmacı ve deneyimci doğasının tatmin olmasına yardımcıdır. Sürprizleri çok seven küçük Kova, her yenilikte yaşama biraz daha fazla ısınır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar