Bu senenin belki de en kuvvetli, yoğunluğu en yüksek tutulmasını Akrep burcunun 25.derecesinde Tam Ay Tutulması olarak İstanbul saatiyle 07:14 itibariyle yaşadık. Ay Düğümleri Boğa-Akrep ekseninde olduğu için 2023 senesinin Ekim ayına kadar kalıcılık, sürdürülebilirlik, değer yaratmak ve korumakla alakalı konularda kimi zaman sancılı, kimi zaman da yeni açılımlara hizmet eden tutulmalar yaşayacağız.

Bugün yaşadığımız ve etkilerini önümüzdeki tutulma sezonuna, yani Ekim ayının son günlerine kadar hissedeceğimiz bu tutulma özellikle de Güney Ay Düğümü tarafında olduğu için, tekamülümüz için bırakmamız, vazgeçmemiz gerekenleri bize tüm netliğiyle ve en yoğun haliyle gösterecek, hissettirecek. Bazı Güney Düğüm Tutulmaları kayıplarla, bazıları ise başarılarla gelebilir. Güney Düğüm Tutulması geçmiş eylemlerin, ihmallerin, kifayetsiz kalınan noktaların sonuçlarıyla alakalıdır yani borçların ödenme zamanıdır. Kimilerinin hayatında bazı alanlarda ilerleme ya da başarı için değişimler olurken, kimilerinin hayatında ise tetiklenen konuları kapatmanın ya da dönüştürmenin zamanı gelmiştir. Duygusal boşalmalarla birlikte gelebilecek bu temizleyici, arındırıcı, “sintine boşaltan” süreç, özellikle Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burç ve yükselen burçları için daha derinden hissedilecek, hatta sarsıcı olabilecektir.

Tüm tutulmalar ister bitişler ister başlangıçlar olarak tezahür etsin, kadersel değişimleri getiren, önemli tetikleyicilerdir. Ancak Akrep burcunda gerçekleşen bu tutulma hem Ay’ın dünyaya yakınlığı hem de Ay Düğümlerinin başrolde olması nedeniyle çok etkili.

Doğanın ve hayatımızın ritmini sağlayan Güneş-Ay ikilisinden birinin gökyüzünden bir süreliğine yok olması, yani bu sefer olduğu gibi Ay’ın sembolizması içinde bulunan, aile, koruma, şefkat, merhamet ve dişil enerjinin yok olması, durumun biraz daha zorlaşmasında, doyurulamayan duygusal ihtiyaçların baskın şekilde hissedilmesinde ve reaksiyonlara yol açmasında etkili olacaktır. Bu denge bozukluğu tüm dikkatlerin, konsantrasyonun bu alana dönmesinde, haritalarımızda tutulmanın meydana geldiği hayat alanlarına ait değişimi-dönüşümü, bitirişleri ve vazgeçişleri hazırlayan deneyimlerin altı aylık bir süreç içinde yaşanmasında etkili olacaktır.

Bir “uyandırma çağrısı” olarak kabul edilebilecek bu tutulmanın derecesi Mayıs ayının ikinci yarısında ve Haziran ayının ilk üç haftasında Satürn tarafından tetiklenecek. Zaten yaptığı kare açıyla baskı, zorunluluk hissi yaratarak ve eyleme geçmeyi kaçınılmaz kılarak aktif bir rol üstlenen Satürn’ün derecesel olarak yapacağı bu bağlantı bu dönemlerde daha da yoğun hissedilecek. Sonrasında Boğa burcuna geçen Mars da Ağustos ayında tam bir tetikçi görevi üstlenerek, değişim ve dönüşümlerin hayatlarımızda kalıcı hale gelmesini sağlayacak.

Bu tutulmada Mars-Neptün kavuşumunun ve belirttiğim üzere Satürn’ün önemli rolleri var. Mars-Neptün kavuşumunun yaratabileceği yanılgıları, illüzyonları ve aradaki uyumlu açı nedeniyle sanki bunları gerçekmiş gibi algılamanın getireceği tehlikeleri, Satürn’ün karesi koyduğu engellerle kontrol altına alıyor. Kısacası mücadeleli işlerinizde, dirayet göstermek gereken konularda, hayallerinizin gerçek olduğunu düşündüğünüz noktalarda karşılaşabileceğiniz problemler, aşmanız gereken engeller, sonuçların zamana yayılması ya da gecikmesi emin olun ki bir tür korunma kalkanı vazifesi görecektir. Satürn dikkat ve disiplin, sabır ve metanet, kontrollü ve emin ilerleme gereğinin getirdiği blokajlarla, değişim-dönüşüm süreçlerinin ilahi hızda ve en uygun haliyle gerçekleşmesinde etkili olacaktır.

Bireysel olarak nelerden vazgeçmemiz gerektiğini, uzun zamandır gökyüzündeki aktivasyonu gündemde olan Neptün’ün yaratabileceği illüzyon ve yanlış kararlarımızı daha net görüp, algılayacağımız bir dönem söz konusu. Sıkışıklık hissinden kurtulmak, daha radikal, daha akılcı yaklaşımlarla, hayati kaynak ve ihtiyaçlarımızı koruyabilmek, dolayısıyla konfor alanı sandığımız hayat biçimlerini sürdürebilmek için nelerden feragat ettiğimizi bir kez daha fark etmek, sancılı hatta acılı bile olsa uzun vadede çok kıymetli olacaktır.

Bu ay Tutulmasının ve en büyük arındırıcı olarak kabul edebileceğimiz Akrep Dolunayının her birinize ihtiyacınız olanı görmenizde yardımcı olmasını diliyorum.

Bireysel düzlemdeki Dolunay etkilerini bir sonraki gönderide burçlara ve Yükselen burçlara göre bulabilirsiniz. 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar