Bugün 13:32’de Koç burcundaki Mars ve Jüpiter arasında bir kavuşum kesinleşecek. Böylelikle yaklaşık 27 ay sürecek yeni bir döngü başlamış olacak. Bu kavuşumun etkilerini bugün ve yarın yoğun, Salı günü ise azalarak hissediyor olacağız.

Koç burcunda atılan bu hareket tohumları, yeni başlangıçların, canlılığın, inisiyatif almanın ifadesidir. Savaşma, mücadele ve dirayeti anlatan Mars'ın Jüpiter ile etkileşimi bu sembolizmanın biraz daha yoğunlaşmasına neden olabilecektir.

Daha evvelki paylaşımlarda da belirttiğim üzere sıcaklığın mevsim normallerinin üstünde seyretmesi, kuru ve nemi düşük bir havanın yoruculuğu söz konusu olabilir. Bireysel seviyede cesaretin, korkusuzluğun ve eyleme geçme isteğinin artması etkiler arasındadır. Eğer yeterince kontrol edilmez, disiplin altına alınmazsa cesaret gözükaralığa kadar ilerleyerek, riskli durumların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Aslında Mars'ın sembolizması dahilinde olan “alev”lenme potansiyelinin büyümesi, kolayca yayılması da söz konusudur. Hem fiziksel olarak yanma ya da yangın ihtimallerinin artması, hem de sinirsel alevlenmelerin yani öfke, kızgınlık, agresyon gibi reaksiyonel tepkilerin daha kolay ortaya çıkması mümkün olacaktır.

Dolayısıyla cesaret, korkusuzluk, atılım yapma gücü, gelişmek, genişlemek, büyümek ve sınırları aşmak için adım atabilme, inisiyatif alabilme gibi son derece olumlu etkileri olabilecek bu kavuşum eğer kontrol edilmezse, hızlı alınan kararların ve kontrolsüz tepkilerin getireceği zor durumlara da neden olabilir.

İlk filizlenme etkilerini Eylül ayının ilk günlerinde göreceğimiz bu açının zorlayıcı bir fazını ise tam bir sene sonra 2023 Mayıs ayında yaşayacağız. Yani atılan tohumların yapılan başlangıçların olgunlaştırılması, desteklenmesi, sabit ve sürdürülebilir hale gelmesi için bir yıllık bir zamanımız var.

Bu açı doğal olarak Koç burcunun ilk günlerinde doğanları ve bu burcun 2-4 derecelerinde herhangi bir astrolojik ögesi bulunanları çok yoğundan etkileyecektir. Aynı şekilde diğer Öncüler Yengeç, Terazi ve Oğlak burç ve yükselen burçlarının yaşantılarında da birdenbire ortaya çıkan ve hızla gelişecekmiş gibi duran yeniliklerin olması mümkündür. Özellikle genel sağlık, fiziksel görünüm, davranışlar; ikili ilişkiler ve ortaklıklar; kariyer ve mesleki hayat, otorite figürleri ve resmî makamlarla ilişkiler; aile ve ebeveyn bağlantıları, gayrimenkullerle alakalı konular ve ev hayatıyla alakalı alanlarda hareketliliğin artması ihtimal dahilindedir.

Boğa ve Akrep burç ve yükselen burçlarının kronik ve akut sağlık sorunlarıyla bağlantılı çabuk çözümlere ulaşmaları, yeni yöntemlerle sorunları sağaltma ihtimali yakalamaları olasıdır. Ayrıca günlük hayatın hızlanması ve iş yükünün biraz artması da söz konusu olabilir.

İkizler ve Yay burç ve yükselen burçlarının sosyal hayatlarında canlanma, yeni bağlantılar oluşturma, toplumsal odaklı ilişkiler kurma potansiyeli yüksektir. Ayrıca yaratıcılık gerektiren konularda ve çocuklarıyla alakalı konularda da gelişmelerin olması ihtimal dahilindedir.

Aslan ve Kova burç ve yükselen burçlarının eğitim, yolculuklar, ticari bağlantılar, iletişim ve yurtdışı bağlantılar konusunda hızlı gelişen projelere adım atması olasıdır. Ayrıca kanuni meseleler varsa mücadelenin artması ama olumlu neticelerin alınması da ihtimal dahilindedir.

Başak ve Balık burç ve yükselen burçlarının ortak ve bireysel maddi kaynaklarıyla alakalı belli riskleri almak isteyecekleri, hızlı karar almak ve hareket etmek durumunda olacakları deneyimler söz konusu olabilir. Harcamalar konusunda kontrollü olmak fayda sağlayacaktır.

Mars-Jüpiter ikilisinin hayatlarımıza sadece sıcaklık, samimiyet ve iyimserlik getirmesi dileğiyle. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar