Yay sistemin en büyük gezegeni, eğlenceyi, genişlemeyi, büyümeyi ve iyimserliği sembolize eden Jüpiter tarafından yönetilir. Yay insanı erken yaşlarda bile, iyimser ve yapıcı düşünceleriyle pozitif etki yaratır. Her şeyin aydınlık yanını görmeye, her çaresiz ya da umutsuz durumun çözülebileceğine inanmaya hazırdır. Küçük Yay’ın güvendiği bu dünya içinde kalabilmesini sağlamak ve kendi şansını yaratmasına da yardım etmek ebeveynlerinin sorumluluğudur.

Yay insanının yaşamına anlam kazandırmak için hedefi ve amacı olmalıdır. Günlük yaşantının sıkıntısı ve sıradanlığı, bir konuya odaklanma ihtiyacının artmasına neden olur. Küçük Yay’ın maceraya düşkünlüğü, ufkunun mental ve fiziksel olarak genişlemesi gereğini ortaya çıkarır. Farkındalığı ve algıları gelişmiş olsa da, daha fazlasını bilmek, araştırmak ihtiyacı vardır. Yani Yay çocuğunun yaşamın hareket halinde olduğunu hissetmesi gerekir. Küçük Yay dışadönük ve arkadaş canlısıdır. Samimiyetle insanlara yanaşıp, karşısındakini de rahatlatır. Erken yaşlarda bile, ilişkilerdeki engelleri aşmayı kolayca başarır, kendini sevdirmeyi bilir.

Yaşamı sevdiği için, hayatı da eğlenceli bir hale getirmeyi ister. Gülmeyi, eğlenmeyi ve maskaralık yapmayı çok sever. Abartmaya eğilimli yapısıyla beraber, gelişkin bir espri anlayışı ve yeteneği vardır. Küçük Yay’ı uslandırmaya çalışmak, durultmak ters etki yaratacak ve eylem ihtiyacının giderek artmasına, huzursuzluk seviyesinin yükselmesine neden olur. Yay çocuğu geniş, açık alanları çok sever. Bu tür yerler kendini özgür ve doğayla bütün hissetmesine yardımcıdır. Yay burcu bir çocuğun ebeveyniyseniz, temiz, düzenli ve uslu bir durumda beş dakikadan fazla kalamayacağını bilirsiniz.

Öğrenmeye ve araştırmaya yetenekli olmasına rağmen, konsantrasyon bozukluğu eğitim hayatındaki en büyük problemdir. Yay çocuğu yaşamda daha ilginç şeylerin varlığına inandığı için, eğitim hayatını devam ettirecek kadar çalışmayı ve ortalama notlar almayı tercih eder. Her zaman için, daha eğlenceli faaliyetlerin konsantrasyon dağınıklığına yol açması, dersin yerini alması mümkündür. 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar