Estetiği, güzelliği, sanatı, aşkı, modayı ve sosyal hayatı sembolize eden Venüs Terazi’nin yöneticisidir. Küçük Terazi, erken yaşlarla kendini güzelliği, dış görünüşü, sahip olduğu değerli objelerle özdeşleştirirken, yaşamını böyle yapılandırır. Küçük yaşlarda bile güzelliğin farkında olan Terazi etrafındaki insanlarla uyum içerisinde olabilmek için, stratejiler geliştirmekte, küçük politik yaklaşımlarla herkesin kalbini kazanmakta ustadır. Yani Terazi sosyal bir varlık olarak dünyaya gelir. Dengeyle bağlantılı Terazi burcunun muhakeme yeteneği de kuvvetlidir. Ama Terazi’nin kendi dengesini bulmak için, adil, düzenli bir yaşama ihtiyacı vardır.

Terazi, varlığının yansımalarını görmek için, insanlarla ilişki kurmak ister. İlişkinin içinde kişiliğini kaybetmesini önlemek için, kendine değer vermeyi öğretmek önemlidir. Terazi çocuğu sevmek ve sevilmek temeldir. Her zaman naziktir, insanlara değer verir, saygı duyar. Anne-babasıyla iyi geçinmek için çaba harcar ve erişkinliğinde de bu doğal yeteneğini, pazarlık yapmak, her iki taraftaki insanları memnun ve mutlu etmek için kullanır.

Estetik yargıları kuvvetli olduğu için, çirkinlikler iç huzurunu bozar, stil ve şekil Terazi’nin yaşamında önemlidir. Terazi güzel bir dünya ister ve insanlar üzerinde iyi intiba bırakmaya dikkat eder. Yüzeydeki görüntülerle çok ilgili olan Terazi çocuğu, sevmediği, çirkin bulduğu her şeyi ortadan kaldırmaya çalışabilir. Aslında etrafını güzelleştirmesi kendisi için yararlı olsa da, erken yaşlardan itibaren, dış görünüşün altındakilerin kıymetli olabileceği de anlatılmalıdır.

Terazi okul hayatında zorluk çekmeyen bir çocuktur. Çok boyutlu düşünmeye yatkın olduğu için, sonuca ulaşmakta, farklı fikirler üretmekte başarılıdır. Sunuma verdiği önem ve rasyonelliğe yatkınlığı, başarılı ödevler hazırlamasına yardımcıdır. Yine de beşeri ilişkilerdeki başarısı ve insanları etkileme arzusu, küçük Terazi’nin yapay bir sisteme oturan, sadece öğretmenin istediğinden yola çıkarak toplanmış veri ve bilgilerle desteklenmiş, yüzeysel bir entelektüel yapı geliştirmesine sebep olabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar