6 Ekim 2021 tarihinden bu yana Oğlak burcunda direkt seyrindeki hareketini devam ettiren sistemin en dış gezegeni Pluto, bugün 22:34 geri hareketine başlayacak. 248 yılda bir döngüsünü tamamlayan ve kitlesel olaylar üzerinde büyük etkiye sahip gezegen, doğal olarak çok ağır hareket eder.

Bireysel doğum haritalarında da etkisi olmakla beraber, bu ağır hareketi sayesinde geniş ölçekli insan toplulukları üzerinde, ince ince işleyerek, zamanın gerektirdiği değişim ve dönüşümü sağlayacak, deneyimleri de getirir. Her değiştirdiği burçla beraber, burca ait temel prensiplere ait kavramları, olayları, değişim ve dönüşümleri, toplumlara entegre eder.

Son direkt hareketine de bir Yeniay gününde başlayan bu “güçlü” gezegen şimdi de Güneş Tutulmasından hemen önce yönünü değiştiriyor. Ekim ayının başına kadar geri hareketini devam ettirecek ve sonrasında ileri yönde devam ederek, Mart ayında Oğlak burcundaki yolculuğunu tamamlayarak Kova burcuna geçecek ve dünyada yeni bir dönemin başlamasına tanıklık edeceğiz.

Pluto’nun bu geri hareketi, bireysel seviyede yapabilirliklerimizi, gücümüzü daha yakından fark etmek, yeniden yapılanma süreçlerinde eksik kalan kısımları tamamlamak, değişim-dönüşüm süreçlerine farklı ama daha yakın bir perspektiften bakmak için fırsatları da beraberinde getirecektir. Geri hareketle beraber yakınlaşan enerji, bu güçle, değişim-dönüşümle alakalı enerjilerin kaçınılmaz bir şekilde hayatımıza entegre edilmesi gereğini gösterecektir.

Pluto Retro döneminde Oğlak burcunun 28-26 derecelerinde hareket ediyor olacak. Dolayısıyla Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarının son haftasında doğanlar, herhangi bir astrolojik noktaları ya da yükselenleri bu burçların 25-29 derecelerinde olanlar daha yoğun etkileneceklerdir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar