2022 yılına damgasını vuran astrolojik olgulardan bir tanesi; Jüpiter-Neptün kavuşumu bugün saat 17:46 itibariyle kesinleşiyor.

Yaklaşık her 13 senede bir kez bu iki gezegen birbirini takip eden burçlarda kavuşumlarını gerçekleştirirler. Ancak bu sene yaşadığımızı çok özel kılan Balık burcunda olması. Her iki gezegen de Balık burcunun eski ve yeni yöneticileri olarak kabul edildikleri için, bu konumlarında pozitif ve negatif fonksiyonlarını en iyi şekilde gerçekleştirme şansını da yakalarlar.

Kova’daki en son kavuşum 2009 yılında, Balık burcundaki son kavuşum ise, 1856 yılında gerçekleştirdiler. Bundan sonraki Balık burcundaki kavuşum ise 2188 yılında kesinleşecek. Dolayısıyla dünya insanlığı olarak son derece nadir bir fenomene şahitlik ediyoruz.

Balık Zodyak’ın son burcu olması nedeniyle, kapanışlardan, maddi dünyaya bağımlılıktan kurtulmaktan, aşkınlıktan ve tanrısal olana yaklaşmaktan sorumludur. Evrensel yaratımın yansıması olan sanat, karşılıksız sevmek, kendinden vazgeçebilmek gibi sembolizmaları da vardır.

Kadim yöneticisi Jüpiter ise büyüme, büyütme, genişletme ve çoğaltma kavramlarıyla alakalıdır, değdiği her şeyi çoğaltır ve genellikle “iyi şans” gezegeni olarak tanınır. Ancak yarattığı iyimserlik, güven, aşırı teslimiyet bazen beklentilerin boş çıkmasına, eylemsiz kalmaya da neden olabilir. Neptün ise rüyaların ve illüzyonların gezegenidir. Mistik enerjisi sezgi, maneviyat ve sembolizm ile ilişkilidir. Gaz ve toz bulutu olan bu gezegen, yarattığı “pus” ile bazen gerçekçi görüşün kaybolmasına, sanrıların gerçek sanılmasına, illüzyonların yaşamın içinde hakimiyet kazanmasına neden olabilir. Genellikle zorlayıcı transitlerinde değdiği hayat alanında sınırların yok olmasına, kurulmuş sistemlerin dağılmasına, uzunca bir süre yeniden formasyon kazandırmak için çaba gereksinimine işaret eder.

Bu bir döngü başlangıcı olarak kabul edildiği için, etkilerinin bugünden yarına net bir şekilde görülmesi çok da mümkün olmayacaktır. Yeniaylarda olduğu gibi, atılan tohumun etkisinin hissedilmesi, netlik kazanması 2024 Mayıs ayını bulacaktır.

Ancak genel olarak bu kavuşumun mesajı insanlığın artık birlik olması, aslında hiç sahip olmadığı maddi değerlerden vazgeçmeyi kabul ederek, önce insan kardeşleriyle sonra da evrensel olan bütünleşmek için harekete geçmesi gereğidir. Evrenin bizlere bahşettiği kaynakları herkes için en ideal haliyle korumak ve paylaşmak bu kavuşumun en önemli mesajlarındandır.

Diğer yandan, dahil olan sembolizmaların ışığında sanal gerçeklik, mesela “metaverse” gibi, kurgusal, sanal gerçekliklerin yaratımında gelişmelerin olması da söz konusudur. Felsefe, din ve inançlar alanında kavramsal değişimlerin yaşanması, her türlü sanat, özellikle sinema ve fotoğrafçılık konularında yeni akımların doğması söz konusu olabilecektir.

En basit haliyle maneviyatın yükselmesi söz konusudur. Rüyaların güçlenerek, haber verir hale gelmesi, sezgi ve içgörülerin doğrulanması da tezahürleri arasında sayılabilir. Diğer yandan dünya yaşamının gereklilik ve sorumluluklarından iyice uzaklaşmak, ayakların yerden kesilmesi, ütopya ve distopyaların peşinden koşma, yalanlara kanma ve dolandırılma gibi negatif etkilerini de gözardı etmemek gerekir.

Yılın bu çok önemli açısı Balık burcunun 23 derecesinde gerçekleşiyor. Dolayısıyla İkizler, Başak, Yay ve Balık burçlarının 21-25 derecelerinde herhangi bir astrolojik ögesi, özellikle Güneş, Ay veya Yükselen noktası olanların çok daha yoğun etkilenmesi söz konusu olacaktır. Genel sağlık ve fiziksel kondisyon, ikili ilişkiler, mesleki ve toplumsal yaşam, aile bağları, ebeveyn ilişkileri ve ev hayatıyla alakalı önemli değişimleri beraberinde getirecek adımların atılması olasıdır. Bu alanlardaki kararlarda, sınırları koruduğumuzdan, boş yere kendi ihtiyaç ve gereksinimlerimizden vazgeçmediğimizden, sorumlulukları gerçekçi bir şekilde kavradığımızdan emin olmak çok kıymetli olacaktır.

Diğer yandan Yengeç ve Akrep burç ve yükselen burçlarının çocuklar, yaratıcılık gerektiren konular, kendini gösterme ve ortaya çıkma gereksinimleri, hukuki ve yurtdışıyla bağlantılı meseleleri, yüksek öğrenim konuları etkilenecektir. Bu alanlarda korunma, kayırılma ve şans söz konusu olacaktır.

Boğa ve Oğlak burç ve yükselen burçlarının yakın çevre ilişkilerinde, kardeşleriyle ve arkadaşlarıyla bağlantılarında, sosyal topluluklarla alakalı meselelerinde, eğitim ve ticaret konularında iyi şansla gelen olasılıklara açık oldukları söylenebilir.

Koç ve Terazi burç ve yükselen burçlarının bireysel ve ortak maddi konularda, resmî finansal yükümlülüklerinde, miras işlerinde gelişmelerin olması mümkündür. Yine de gelişmeleri ele alırken, gerçekleri gözden kaçırmamak, sorumlulukları tam kavramak konusunda dikkatli olmaları çok kıymetli olacaktır.

Aslan ve Kova burç ve yükselen burçlarının çalışma hayatı ve ilişkileri, akut ve kronik sağlık problemleri, meditatif faaliyetler, ibadet alışkanlıkları ve gizli düşmanlıklarla alakalı hayat alanlarında yeni bir dönemin başlaması söz konusudur. Aynı şekilde kendini kurban etmemek, gerçekleri yalınlığıyla görmek konusunda hassasiyet fayda sağlayacaktır.

Bu çok önemli başlangıç açısının her birimiz için, ilahi olanla bağlarımızı kuvvetlendirmek için bir fırsat olmasını, yanlışlardan uzak kalarak güzelinden ve kolayından fırsatlarıyla karşılaşmamızı diliyorum. 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar