Zodyak’ın ilk burcu olarak Koç, anne-baba olduğunda da en birinci, en başarılı ve en sevilen olmayı hedefler. Çocuğunun da diğerleri arasında sivrilmiş, ayrıcalıklı ve farklı olmasını bekler. Bu yaklaşım, bazı problemlerin yaşanmasına ve küçüğün kendini fazla baskı altında hissetmesine neden olabilir.

Bunun dışında negatif özelliği pek olmayan Koç ebeveyn, çocuklar için biçilmiş kaftandır. Hareketli, enerjik bir yapıya sahip olması nedeniyle, çocuğun erken ve ilerleyen yaşlardaki her türlü aktivitesine, hiç çekinmeden, yorulmadan katılması, küçüğünü desteklemesi diğer burçlara göre daha kolay olur.

Koç ebeveyn çocuğun sosyalleşmesinde, içe kapanmamasında olumlu etkiye sahiptir. Bu anne-baba erken yaşlarda model olarak, duygularını paylaşabilen, isteklerini çekinmeden söyleyebilen çocuklar yetiştirmeyi tercih ederler. Güvenli bir davranış biçimine ve kendini sevme özelliğine sahip Koç ebeveyn, hangi burçtan olursa olsun, çocuğunun da kendisi gibi yetişmesinde olumlu bir etkiye sahiptir.

Engellere karşı gösterdiği cesaret ve atılganlık Koç’un önemli özelliklerindendir. Problemlerle yılmadan savaşabilmesi, hedefine ulaşmak için verdiği mücadele ve kararlılık, başlangıçlardaki ustalığı, yoktan var etmekteki başarısı, her küçüğün kişisel gelişimini olumlu etkileyecek, davranış modelleridir.

Kendisi için doğal özellikler gibi görünen bazı karakteristikleri çocuklarında da yaratmak için baskı uygulamamaya Koç ebeveyn dikkat etmelidir. Diğer yandan başarılı olmak, topluluk içerisinde fark edilmek ve öne çıkmak, atılganlık, mücadelecilik gibi alanlarda da küçüğe sabırla yaklaşmak, ona zaman vermek ve hiç bir zaman cezai yaptırımlar uygulamamak her Koç anne-babanın önemli düsturu olmalıdır. 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar