Yengeç, duygularla ve sezgilerle yakından bağlantılı olan Su elementindendir. Bütün Yengeçler gibi, küçükleri de diğer insanların ve kendilerinin duygularına, manevi ihtiyaçlarına karşı hassastır. Yoğun duygusallık ve empati kabiliyeti küçük Yengeç’in erken yaşlarda olgunlaşmasına ve kendisine ihtiyaç duyulan anları ve durumları kolayca anlayıp, gerekeni yapmasına yardımcıdır.

Yengeç çocuğunun birincil özelliği aileye verdiği önemdir. Yani, küçük Yengeç’in aidiyet ihtiyacı kuvvetlidir. Bu ihtiyacı tatmin edildiğinde, kendini güvende hisseder. Yengeç çocuğu hem ailesine gereken önemi vermeyi bilir, hem de ilerleyen yaşlarda kendi köklerini salmayı kolayca becerebilir. Ama anne-baba daha bireyselliğini destekleyen yetiştirme tarzı tercih etmediği zaman küçük Yengeç’in kendini ailesiyle özdeşleştirmesi, hayatını ailesel şartlar çerçevesinde yönlendirme ve kendini dış dünyaya kapatma tehlikesi vardır.

Yengeç küçükleri değişken bir ruh haline sahiptir. Bazen dışarıya kolayca açılıp, insanlarla rahatlıkla ilişki kurarken, bazen de, emniyet, güvenlik ve duygusal besleme-beslenme ihtiyacının yoğunluğuyla, kendini dış dünyaya kapatmış bir durumda kalabilir.

Yengeç burcu geçmişe olan bağlılığıyla bilinir. Bu hatırlama yeteneklerinin ve hafızalarının kuvvetinin bir göstergesidir. Yani Yengeç çocuğu eğitim yaşamında çok büyük zorluklarla karşılaşmaz. Kolayca alabilen bir yapısı olduğu için, farkında olmadan pek çok şeyi özümser ve kendi hafızasına kaydeder. Öğrenme kolaylığına karşın, okul yaşamı boyunca yaşayabileceği en büyük zorluk çekingenliği, utangaçlığı nedeniyle bildiklerini aktaramamasıdır. Sınavlarda yaşadığı heyecan tüm performansını etkileyebilir.

Kolay motive edilemeyen Yengeç çocuğunun, kendini genellikle yapabildikleri ile değil yapamadıkları ile sınırlandırmaya eğilimi vardır. Dolayısıyla kendisiyle bağlantılı imajının doğru geliştirilmesi konusunda yardıma ihtiyacı olabilir. 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar