Bugün İstanbul saatiyle 10:17’de Başak burcunun 27°40’ noktasında bir Dolunay meydana gelecek. İstanbul’a ve Ankara’ya göre çıkarılan haritalarda ufukta İkizler burcu yükseliyor. Güneş-Ay karşıtlığına Neptün kavuşumu eşlik ediyor. Ay, Pluto ve Kuzey Ay Düğümü arasında da bir Büyük Toprak Üçgeni meydana geliyor.

Başak burcunda meydana gelen Dolunay, sağlık, çalışanlar, çalışma kuralları, toprak, tarım ürünleri ve beslenme gibi ana temaları vurgularken, Balık burcundaki yoğunlaşma nedeniyle, sular, denizler, yağışlar gibi iklimi ve yaşam şartlarıyla bağlı konulara da işaret ediyor. Merkür, Jüpiter ve Neptün’ün Balık burcundaki konumları aşırı yağışlara, sularla alakalı aşırılığa varan sorunların potansiyeline de işaret ediyor olabilir.

Balık burcuyla bağlantılı, şefkat, merhamet, affetme, yardımlaşma ve paylaşma gibi konuların da gündemde olması mümkün. Ancak hala Venüs'ün Mars ile ayrılmamış olması, diğer yandan da giderek Satürn'e yaklaşması, inceliklerin, bir diğerini düşünmenin çok da kolay olmadığını, duygusallığın önüne, rasyonelliğin ve bazen de çıkarların, politikaların geçtiğinin de göstergesi. Venüs 5 Nisan’da Balık burcuna geçinceye kadar maalesef hem ekonomide hem de ilişkilerde zorluklar yaşanabilir.

Bunun yanı sıra Kova burcunda bulunan Venüs, Mars ve Satürn, toplumsal meselelerin, bilimsel konuların, finans-teknoloji ekseninin, eşitlik, özgürlük ve demokrasinin, kadın haklarının yine gündemde olacağının ifadesi. Hem Ay'ın hem de Yükselen noktasındaki ikizlerin yönetici gezegeni Merkür. Aklın ve rasyonel zekanın ön planda tutulmasına yönelik bir vurgu olsa da Merkür'ün Balık burcunda bulunması ve genellemelere eğilimli Jüpiter ile kavuşumu, detayların atlanabileceğine, duygu ve sezgilerin mantıkla, akılla karışabileceğine işaret etmekte. Dolayısıyla değerlendirmelerle, sonuçlarla alakalı olarak kabul edilen bu Dolunay fazında sezgi ve duyguların hakimiyetine dikkat etmek faydalı olacaktır.

Meydana gelen Toprak üçgeni ve Jüpiter-Pluto arasında yakınlaşan altmışlık açı, maddi konularda, piyasalarda nispeten dengenin elde edilebileceğine işaret ederken; değerli metaller, toprak altından ve sulardan elde edilen kaynaklarda artışların olabileceğinin de ifadesi.

Dolunay T.C. doğum haritasının 4.Evinde kesinleşecek ve Ay ile zorlayıcı bir açı yapacak. Toprak, emlak, sınırlar, güvenlik, korunma ve aile birliği gibi konularda netlik elde edilmesi, sonuçların alınması mümkün olacaktır. Ayrıca Dolunay haritasının 12.Evdeki Yükselen ve 8.Evdeki Mars dereceleri de T.C. Mars'ı ile uyumlu bir açı oluşturuyor. Dolayısıyla askeri konularda, savunma politikalarında da diplomasiye dayanan bazı örtülü görüşmelerin, anlaşmaların, ortaklıkların yapılması olasılığı da görülüyor. T.C. Tepe Noktasında bulunan, Merkür ve Jüpiter, yönetimle alakalı kararların, değişimlerin de gündemde olacağının göstergesi. 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar