Başak zekayı, hareketi ve iletişimi ve düşünme mekanizmasını sembolize eden Merkür tarafından yönetilir. Küçük Başak, erken yaşlarla birlikte kendini düşündükleriyle ve zekasıyla özdeşleştirir, yaşamını da buna bağlı düzenler. Hiçbir detayı gözden kaçırmayan Başak çocuğu sürekli bilgi toplayarak, faydalı olanları tutar, gerisini kenara bırakır. Başka deyişle küçük Başak bir tür zihinsel sindirim sistemine sahiptir.

Başak düzenli oluşu, çalışkanlığı ve üretkenliğiyle tanınır. Organizasyon ve düzende ait kuvvetli olsa da, küçük Başak odasını toplamayabilir. Sahip olduğu her oyuncağı ve objeyi mutlaka kullanmak isteyen Başak çocuğu, faydalı olmak ve müsrif olmamak konusunda doğal bir yeteneğe sahiptir.

Başak insanlar için bir şeyler yapmaktan mutluluk duyar, pratik şekilde yardımcı ve yararlı olmayı sever. Hatayı hemen fark ettiği gibi hiç bir alanda “ikinci” iyi ile yetinmek istemez. Detaya olan dikkati inanılır gibi değildir. Gözlem gücünün yüksekliği, yargılarının kuvvetiyle kendisi ve herkes için yüksek standartlar oluşturur.

Öğrenmeye, bilgi edinmeye duyduğu doğal açlık, eğitim hayatında önde olmasına nedendir. Okulun ritmini, düzenini sever, amaç sahibi olmak onu mutlu eder. Başak erken yaşlardan itibaren zamanını yapıcı kullanmak ister. Kendisinden ne beklendiğini ve nereye gideceğini bilmek arzusundadır.

Başak üretken olduğundan ödevini yapmak için uyarıya ihtiyaç duymaz. Bir şeyi yapmakta yarar olduğunu düşündüğü ve inandığı sürece mutlaka yapar. Hazırlık ve araştırma yapmayı sever. Her zaman mükemmel şekilde hazırlanmaya çalışır ve bir fil gibi asla unutmaz.

Oyun oynarken de aklını kullanmaya ihtiyacı vardır. Sıradan oyunlar veya zekasını kullanmasını engelleyen süreçlerde sıkılır. Kafası hiç susmadan çalışan bir motora benzeyen bu çocuğun, bazen ebeveynlerce kontrol altına alınması gerekebilir. Başak çocuğunun sadece eğlence için vakit geçirmeye, kafaca rahatlamak ihtiyacının olduğuna ve çocukça davranabileceğine ikna edilmesi gerekebilir. Yaşından olgun oluşu, erişkinlere yardım etmesinin ve onların yaptıklarına dahil olmak istemesinin temel gerekçesidir. 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar