Senenin ilk Merkür Retrosu bugün 14:43 itibariyle Kova burcunun 10.derecesinde başlayacak. Merkür burada geri hareket ederek, 26 Ocak tarihinde Oğlak burcuna geri dönmüş olacak ve 4 Şubat günü Oğlak burcunun 24.derecesinde geri hareketini tamamlayacak. Geri hareket bu tarihte bitecek olmasına rağmen, etkilerin tam anlamıyla bitmesi, yani gölge periyodundan çıkması aslında 24 Şubat tarihi.

Bu defa Kova burcunda hareket ettiği için, özellikle teknolojide, veri işlemede, haberleşmede, havacılıkta aksamaların olması, eksiklerin ve hataların yüzeye çıkarak, görünür olması söz konusu. Geçen sene olduğu gibi, Merkür bu sene de tüm geri hareketlerini Hava elementindeki burçlarda yapacak. Dolayısıyla teknoloji, iletişim, haberleşme, ulaşım, eğitim ve insan ilişkileriyle alakalı deneyimlerin yaşanacağı bir yıl bizi bekliyor.

Kova burcunda meydana gelen bu geri hareket dönemi, teknoloji kadar, sosyal haklar, insan hakları ve eşitliği, demokrasi, kitlelerin refahı, toplumsal hareketler gibi sosyal kavramlarla da alakalı olacaktır. Özellikle Ocak ayında Venüs retrosu da devam ettiği için, kurallar, yönetimler, siyaset ve uygulamaları da gündemde olacaktır.

Ayrıca finansal konuları da sembolize eden Venüs’ün geri hareketiyle birlikte devam eden bu dönem, maddi konularda teknoloji kaynaklı sorunlara, siber alandaki ihmallere ve suçlara da işaret eder. Diğer yandan bu dönemde yapılan her türlü pazarlık, anlaşma, kontrat ve atılan imzalarda pürüzlerin olması, tekrar gözden geçirmek zorunda kalmamız olasılık dahilindedir.

Bu süreçten doğal olarak önce Kova burç ve yükselen burçları en fazla etkilenecektir. Boğa, Aslan, ve Akrep burç ve yükselen burçları da dahil olmak üzere, tüm Sabitlerin, davranış kalıplarını, iletişim kurma biçimlerini, eksik kalan eğitimlerini, evlilik ve ortaklık ilişkilerini, kariyer ve toplumsal hayatlarını, ev ve aile yaşamlarını gündeme alması gerekebilir. Bu konularla bağlantılı aksiliklerin, gecikmelerin, yanlış anlaşılmaların yaşanması, muhakemede eksikliklerin olması mümkündür. Bu burçların imza atarken, alım-satımda her zamankinden daha dikkatli olmalarını çok tavsiye ederim.

Koç ve Terazi burç ve yükselen burçlarının sosyal ilişkilerde, arkadaşlıklarda ve çocuklarıyla bağlantılı konularda gecikmeler, aksilikler yaşaması olasıdır.

İkizler ve Yay burç ve yükselen burçlarının eğitim, yolculuklar, ticaret, medya, hukuki konular, yurt dışı ilişkiler gibi alanlarda aksiliklere maruz kalması mümkündür.

Yengeç ve Oğlak burç ve yükselen burçlarının ortak ve bireysel maddi kaynakların elde edilmesi ve kullanımıyla alakalı yanlış muhakemeleri, edindikleri yanıltıcı bilgiler gecikmelere neden olabilir.

Başak ve Balık burç ve yükselen burçlarının, günlük çalışma akışı, iş arkadaşları, akut ve kronik sağlık sorunlarıyla alakalı daha temkinli olmaları faydalı olacaktır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar