Sanırım bir önceki paylaşımdaki tabloları kullanarak doğum tarihinize göre, Ay Düğümlerinizin bulunduğu burçları bulmanız mümkün olmuştur. Bundan sonraki paylaşımlarda sırasıyla burçlara göre Kuzey ve Güney Ay Düğümü konumlarının bize anlattıkları üzerinde durmaya başlayacağız.

Kuzey Düğüm Koç – Güney Düğüm Terazi

Kuzey Ay Düğümünün Koç burcunda olması, bireyin kendini geliştirmek, birey olmak, bireyselliğini korumak konusunda gelişmeye çalışması gerektiğine işaret eder. Koç burcunun liderlik, inisiyatif alabilme, harekete geçme ve geçirebilme, yoktan var etmek için çabalama, kolaylıkla adım atma ve başlangıç yapabilme gibi pozitif özelliklerinin kullanılması önemlidir. Bazen plansız, programsız olsa bile Koç burcu saf ve iyi niyetlerle hareket eder. Sıcak, içten ve samimi davranışlar tekâmül süreçlerini olumlu etkiler. Bu konumda Koç burcunun acelecilik, ben merkezcilik, sadece kendi ihtiyaçlarına önem vermek gibi negatif özelliklerini kontrol altına almak bu enkarnasyonda doğabilecek karmayı engelleyecektir. Bu konumda Güney Ay Düğümü Terazi burcunda olduğu için, bu burcun negatif davranışlarından ve özelliklerinde de uzak kalmak faydalı olacaktır. Birisinin uydusu haline gelmek, yalnız kalmamak adına kendi benliğini, amaçlarını ve ihtiyaçlarını geri plana çekmek, aşırı diplomatik yaklaşımlarla gerçeklerden uzaklaşmak gibi alışkanlık haline gelmiş davranışları kontrol altına almak sürecin ilerlemesinde önemlidir. Diğer yandan Terazi burcu harekete geçebilmek için her zaman ya bir ortağa-yoldaşa ya da dışarıdan gelecek motivasyona ihtiyaç duyar. Bu özellik gelişim süreçlerinin sekteye uğramasına neden olabilecektir.

Kuzey Düğüm Boğa – Güney Düğüm Akrep

Kuzey Düğümü Boğa burcunda olması, bireyin kendi yaşamsal kaynaklarını elde etmeyi, bedeninin kıymetini bilmeyi öğrenmesi gerektiğine işaret eder. Kişisel tekâmül süreçlerinde dünyadaki hayatın maddesel gereksinimlerine odaklanmayı, bunları karşılamak için kaynak yaratmayı, kullanmayı ve bu kaynakları korumayı ön plana alması gerekir. Bu konumda maddenin değerini bilmenin yanı sıra, güvenli ve sürdürülebilir yaşam alanları yaratmak da kıymetlidir. Doğanın sunduğu nimetlerin farkında olmak, bunları doğru kullanmak ve değer yaratmak pozitif karmanın yaratılmasında etkili olacaktır. Cimrilik, paylaşamama, hareketsizlik, değişime direnç, inatçılık gibi Boğa burcunun başlıca negatif davranış şekillerinin ise kontrol altına alınması negatif karmanın kontrol edilmesinde önemli rol oynayacaktır. Bu konumda Güney Düğümü Akrep burcundadır. Dolayısıyla akrep burcunun negatif özelliklerinden de uzak kalmak fayda sağlayacaktır. Maddeyi ya da değerli bulunan duygusal ilişkileri büyük kıskançlıklara yol açacak kadar tutkuyla istemek, bağımlılıklar yaratmak; yaşamsal kaynakları yaratma konusunda sorumluluk almak yerine, başkasının kaynaklarından faydalanmak başlıca sorunların kaynağı olabilir. Başka bir deyişle bu konumda mümkün olduğunca borç almamak, kredi kullanmamak, resmi finansal yükümlülükleri harfiyen yerine getirmek önemlidir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar