Mars 13 Aralık 2021’den bu yana sürdürdüğü Yay burcundaki hareketini tamamlayarak, bugün 15:54 itibariyle Oğlak burcuna geçecek. 6 Mart 2022 tarihine kadar buradaki hareketine devam edecek ve sonrasında Kova burcunda hareket etmeye başlayacak.

Klasik astrolojide Mars’ın Oğlak burcunda fonksiyonlarını çok rahat yerine getirdiği ve “yükselim” halinde olduğu kabul edilir. Gerçekten de ham gücü, dirayeti ve dayanıklılığı sembolize eden bu ateş topu, metodik, stratejik, hedefe kilitlenebilen bir davranış biçimine sahip olan Oğlak burcunda çok yetkin bir şekilde çalışır. Gücün bir plan-program dahilinde kullanılması, odaklanabilmesi, sabırla yönlendirilmesi başarının, amaca ulaşmanın en önemli nedenleridir.

Risk alırken, akıllıca analiz edebilme yeteneği, öfkenin, kızgınlığın denetlenebilmesi ve doğru zamanda kullanılması, bu konuma sahip bireylerin başarı şanslarının yükselmesinde çok önemlidir. Disiplini hiçbir zaman kenara bırakmadan, sabır ve metanetle, ileri doğru yönlenmeye yardımcı olan bu konum, hayatın her alanında yüksek bir dirayet kazandırır.

Bu transit doğal olarak önce Oğlak sonra, Koç, Yengeç ve Terazi burç ve yükselen burçlarını daha yoğun olarak etkileyecektir. Davranışlar, bedensel sağlık, ikili ilişkiler ve ortaklıklar, aile ve ev yaşantısı, kariyer ve toplumsal hayat gibi hayatın bel kemiğini sembolize eden alanlarda, hareketlenmenin olması, bazen de mücadele gerektiren durumların yaşanması ihtimal dahilindedir. Öfkeye yenilmemek, hızlı karar almamak, hedefe odaklanmak ve sorunları yalınlığıyla analiz etmek bu dönemde çok kıymetli olacaktır.

Boğa ve Akrep burç ve yükselen burçlarının yolculukla, eğitim, ticaret, medya, hukuk ve kardeşlerle ilişkiler konusunda bazı deneyimler yaşaması söz konusu olacaktır.

İkizler ve Yay burç ve yükselen burçlarının ortak ve bireysel maddi konularda inisiyatif alması, cinsel yaşamla alakalı bazı deneyimler yaşaması olasıdır.

Aslan ve Kova burç ve yükselen burçları akut ve kronik sağlık konularında dikkatli olmalı ve bağışıklık sistemlerini kuvvetlendirmelidir.

Başak ve Balık burç ve yükselen burçlarının sosyal konulara enerjilerini odaklamaları gerekebilir. Dostluk ve arkadaşlık ilişkilerinde çabuk reaksiyon vermemek faydalı olacaktır. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar