Dün başladığımız yazı dizisinde kaderimizi, karmik etkileri, doğuştan getirdiklerimizi ve bu yaşamda yapmamız gerekenleri anlamakta, Ay Düğümlerinin öneminden bahsetmiştik. Ay Düğümleri gerçekte var olmayan, sanal, birbirine tam zıt konumlarda bulunan iki noktadır diye bir kez daha hatırlayalım istedim.

Astrolojide “kopça”ya ya da “at nalı”na benzetebileceğimiz sembollerle ifade edilir. Bacakları aşağıya doğru bakan Kuzey, yukarı doğru bakan ise Güney Ay Düğümünün sembolüdür. Doğum haritasında bulundukları burç kadar, konumlandıkları evler de çok önemli etkilere sahiptir.

Ay Düğümleri geri hareket ederler. Daha önce de belirttiğim üzere Zodyak’taki turlarını yaklaşık 18,6 yılda tamamlar ve her burçta 18 ay kadar kalırlar. Astrolojide kullanılan iki tür Ay Düğümü konumu vardır. Bir tanesi “True” yani gerçek pozisyonları gösterir, diğeri ise “Mean” yani ortalama değerlerdir.

Çoklu görselde doğum tarihlerinize göre Gerçek “True” Ay Düğümlerinizin bulunduğu burçları bulabilirsiniz. Ev konumları ise ancak doğum haritalarınızı çıkartabilirseniz bulunabilecek bir veridir. Her zaman olduğu gibi bunun için de sizlere www.astro.com sitesindeki uygulamaları tavsiye etmek isterim. Bu sitede artık Türkçe kullanım olasılığının var olduğunu da haber vereyim.

Eğer haritalarınızı çıkartırsanız, kopça ya da at nalı sembolünü aramanız gerektiğini, düğümlerin muhakkak karşıt burç ve evlerde, kuzey-güney olarak yerleşimde olacağını bir kez daha hatırlatmak isterim. İlerleyen paylaşımlarda detaylara girmeye devam edeceğiz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar