Bugün 17:49 itibariyle Oğlak burcundaki Güneş ile Pluto arasında bir kavuşum kesinleşecek ve yeni bir döngü başlayacak. 2008 Kasım ayından bu yana Oğlak burcundaki geçişini devam ettiren Pluto, bu burçtan çıkmadan evvelki son Güneş döngülerinden birisini başlatıyor.

Değişim, dönüşüm, geri dönüşü olmayan bitişler ve biçimlenmelerle bağlantılı olan Pluto’nun bireysel haritalardaki etkisinden çok kolektif alandaki etkisi her zaman çok daha belirleyicidir. Oğlak burcundaki hareketinin temelinde, değişen dünyada düzeni sağlayan siyasi, finansal, yasal ve dini kavramlarla ve bunları kullanan “erk”in değişim ve dönüşüm gereksinimlerini bize göstermek var. Miadını doldurmuş ve fonksiyonelliğini yitirmiş yönetim ve uygulama biçimlerinin, güncel statükonun değişmesi için belki zorlayıcı, belki travmatize eden deneyimler bu konumun en tipik tezahürleridir.

Kişisel seviyede bakıldığında, egonun değişmesi, dönüşmesi ve yeniden biçimlenmesi için, içimizdeki gücün farkına varmamıza, odaklama konusundaki tereddütlerden kurtulmamıza yardımcı olacak yeni bir döngünün başlaması söz konusudur. Toplumsal değişim-dönüşüm süreçlerinden ya da bireysel değişimlerden kaynaklanan yeniden biçimlenme gereksinimlerini bize gösterecek deneyimlerin tohumlarının atılması bu kavuşum ile mümkün olacaktır.

Bu kavuşum Oğlak burcunun 26.dercesinde kesinleşecek. Dolayısıyla bireysel haritalarda hangi burçta olursa olsun bu derecedeki herhangi bir gezegen ya da astrolojik nokta yoğun olarak etkilenecektir. Diğer yandan Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarının son haftalarında doğanların, yükselenleri bu burçların 24-28 derecelerinde olanların da davranışlar, bedensel sağlık, fiziksel görünüm, ikili ilişkiler, evlilikler, ortaklıklar, kariyer ve toplumsal yaşam, aile ve ev hayatı, ebeveynlerle ilişkiler konusunda yeni bir döngüye girmeleri olasıdır.

Boğa ve Akrep burç ve yükselen burçlarının sosyal ilişkilerinde, arkadaşlıklarında, çocuklarıyla bağlantılarında, yaratıcılık alanında değişimler başlatması, sahip oldukları gücün daha derinden farkında olması mümkündür.

İkizler ve Yay burç ve yükselen burçlarının yaşamı devam ettirmek için kullanılan ortak ve bireysel kaynaklar konusunda, borçlar ve resmi finansal yükümlülükler konusunda farklı deneyimler yaşaması olasıdır.

Aslan ve Kova burç ve yükselen burçlarının çalışma arkadaşları ve ortamı, personel ilişkileri, günlük yaşamda enerji ve zamanı kullanma şekilleri, akut ve kronik sağlık sorunlarıyla bağlantılı alanlarda değişimi tetikleyecek yeni bir döngüye girdikleri söylenebilir.

Başak ve Balık burç ve yükselen burçlarının kardeşleriyle bağlantılarında, eğitim ve öğretim alanında, hukuki ve ticari konularda, inançlarıyla alakalı, değişim ve dönüşümü kendilerine gösterecek bazı deneyimlere açık olduğu söylenebilir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar