18 Ocak akşamı Ay Düğümleri İkizler-Yay eksenindeki hareketini tamamlayarak, Boğa-Akrep aksındaki yolculuğuna başlayacak. Ay Düğümlerinin burç değiştirmesiyle beraber, önümüzde 18,5 ay sürecek yeni bir dönem başlayacak. Boğa-Akrep ekseninde hareket edecek, bireysel olduğu kadar kolektif alanda da önemli etkileri olan ve aslında anlaşılması da çok kolay olmayan bu iki nokta hakkında bilgi vermek istiyorum. Dolayısıyla önce Ay Düğümleri hakkında, sonra bireysel doğum haritasındaki konumlarıyla ilgili ve sonunda da bu yeni konumun kişisel hayatlarımıza getirebileceği potansiyeller üzerine paylaşımlar yapmak üzere yeni bir diziye başlıyoruz.

Ay Düğümleri Dünya’nın Güneş etrafındaki yörüngesiyle (ekliptik), Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesinin, yani iki halkanın iç içe geçmesiyle meydana gelen kesişim noktalarıdır. Doğal olarak birbirlerine tam 180 derece uzaklıkta, kuzey ve güney olmak üzere iki nokta söz konusudur.

Astrolojik olarak baktığımızda karma ile de bağlantılı olarak kabul edilen Ay, insanlığın hafıza bankası olarak kabul edilebilir. Farklı enkarnasyonlar boyunca biriktirmiş olduğumuz, tekamüle hizmet eden pozitif ya da negatif her türlü deneyimin depolanma alanıdır. Ay Düğümleri ise toplanmış (güney) ve oluşturulan (kuzey) karmanın bu “banka”ya aktarılma noktaları olarak kabul edilebilir. Yani Güney Ay Düğümü geçmiş yaşamlardan bu hayata aktarılan toplam karmayla yakından bağlantılıdır. Kuzey Ay Düğümü ise bu enkarnasyonda hedeflenmesi gereken, ulaşılması gerekenleri, yanı sıra bu deneyimler yaşanırken yaratılan karmayı sembolize eder.

Güney Ay Düğümü negatif özellikleriyle bile, tanıdık, yaşanmışları, karakteristikleri sembolize ettiği için “konfor alanı” yaratır. Dolayısıyla birey sıkça kuzeyden uzaklaşarak, bu bildik alana kaçmaya, Güney Ay Düğümü’nün bulunduğu burcun davranış biçimlerine, bulunduğu evin faaliyet alanlarına sığınmaya eğilimlidir. Oysa amaç bu konfor alanından uzaklaşarak, Kuzey Ay Düğümü’nün gösterdiği davranış biçimlerinde ve hayat alanlarında aktif olmaktır. Bunu yaparken de Kuzey Ay Düğümü’nün burcunun ve evinin negatif yanlarından uzak durmak, pozitif özelliklerini öne çıkartmak ve hedeflemek, bu enkarnasyonda yaratılabilecek karmanın minimumlarda tutulabilmesine yardımcı olacaktır.

Takip eden paylaşımlarda hayatımızın temel hedeflerini ve yükümlülüklerini daha net anlayabilmek için detaylı şekilde incelemeye devam edeceğiz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar