Bugün akşam 19:18 itibariyle Oğlak burcunun 25.derecesinde Venüs ve Pluto arasında kesinleşecek kavuşumla beraber yeni bir döngü başlayacak. Birkaç gün sonra Venüs geri hareket etmeye başlayacağı için hızı son derece düşmüş durumda. Dolayısıyla çok ilginç bir şekilde bu açının etkisini, 11-14 Aralık günlerinde yoğun, 15-24 Aralık günlerinde biraz hafiflemiş ve sonrasında 25-27 Aralık günlerinde tekrar yoğun ve 28-30 Aralık arasında da hafifleyerek hissedilmesine neden olacak. Venüs'ün geri hareket dönemi bittikten sonra 2022 senesi Mart ayının ilk günlerinde tekrar edecek.

Bireysel seviyede Venüs-Pluto etkileşimleri her zaman derin duygular, tutkuya ya da obsesyona dönüşen sevgi kavramına işaret eder. Duyguların yoğunluğu, karşımızdaki insana verdiğimiz değeri kavuşum nedeniyle rasyonelize etmekteki güçlük, taraflardan birinin diğerine tahakküm etmek istemesine, hegemonyası altına almak istemesine neden olabilir. Kıskançlık, sahiplenme o kadar yoğundur ki, özgürlüğün kısıtlanmaması mümkün değildir.

Sevginin, aşkın bu kabul edilmesi kolay olmayan formasyonu, ilişkilerde şiddet, yalan, şüphecilik, güvensizlik, tahakküm, manipülasyon gibi olumsuz durumların yaşanmasında çok etkilidir. Buna rağmen, sadist-mazoşist birliktelikler için de ideal bir dönem olduğunu belirtmek gerekir.

Oğlak burcunda meydana gelen bu kavuşum, sanatsal, estetik, duygusal ve finansal her türlü değerin daha maddeci, prestij sağlayan, fonksiyonel bir hale evrileceğinin de ifadesidir. Faydası olacak romantik ve sosyal ilişkiler kurmaya çalışmak, bunlardan güç elde etmek ve farklı hedeflere erişmek için kullanmayı düşünmek bu açının etkisi altında olasıdır. Her türlü insani bağlantıda gerçek amaçların saklanması, ilişki kurarken gizli ajandaların olması mümkündür.

Venüs ve Pluto arasında meydana gelen ve sıra dışı şekilde uzun süreli bir etkiye sahip olan bu kavuşumdan Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarının son haftasında doğanlar, herhangi bir astrolojik noktaları ya da yükselenleri bu burçların 23-27 derecelerinde olanlar çok daha fazla etkileneceklerdir. Kişilik ve davranış biçiminde, genel sağlıkta, ikili ilişkilerde ve ortaklıklarda, aile ve ev yaşantısında, kariyer ve toplumsal yaşamda güç ve uyum dengesinin ana tema olduğu yeniliklerin yaşanması söz konusu olabilir. Söz konusu alanlarda tutkuyla istenen, beklenen bazı başlangıçların yapılması da olasıdır.

Boğa ve Akrep burç ve yükselen burçlarının eğitim, ticaret, kardeşlerle ilişkiler, hukuki konular, dış ilişkiler alanında güç kazandıran, çok istedikleri yeni bir faza geçmeleri olasıdır.

İkizler ve Yay burç ve yükselen burçlarının ortak ve bireysel maddi kaynaklarında mirasla ilgili işlerinde, vergi sorunlarında çözüm getirecek ama halledilmesi biraz zaman alacak bir faza geçtiklerini söylemek isterim.

Aslan ve Kova burç ve yükselen burçlarının günlük çalışma hayatında, iş akışında, iş arkadaşlarıyla ilişkilerinde, akut ve kronik sağlık problemlerinde daha güçlü ve uyumlu olmalarını saylayacakları bazı başlangıçlar söz konusu olabilir.

Başak ve Balık burç ve yükselen burçlarının sosyal ilişkilerinin, arkadaşlıklarının, çocuklarıyla ilişkilerinin güçlenmesi, uyumlu hale gelmesi söz konusu olabilir. Özellikle başaklar yaratıcılık alanında gelişmesi biraz zaman alacak yeni bir başlangıç yapabilirler.


Yorumlar

Popüler Yayınlar