Aşk ve İlişkiler

Ocak ayı sonuna kadar ilişkiler alanında geçişini sürdüren Mars ve mahrem ilişkiler alanında geri hareket edecek olan Venüs evlilik, ortaklık gibi konularda önemli bir hareketliliğin yaşanmasında etkili olacaktır. Ocak sonuna kadar geri hareket eden Venüs’e Ocak ayının son haftasında Merkür'ün de eşlik etmesi ilişkiler, cinsellik, ilişkilerdeki paylaşımlar ve ortak maddi kaynaklar konusunda biraz daha detaylı düşünmenize, yeniden yapılandırmak için değerleri gözden geçirmenize neden olabilir. Aralık ayının sonunda Balık burcuna geçen Jüpiter, Mayıs ayına kadar burada hareket edecek ve sonrasında bir dönem için Koç burcuna geçecek. Şans gezegenin her iki burçtaki hareketi de ilişkilerinizde iyicil etkiler getirecektir. Yılın ilk yarısı toplumsal platformda onaylanacak bir ilişkiye ya da meslek hayatı vasıtasıyla tanıdığınız birisiyle ilişkiye başlamanıza neden olabilir. Aynı transit hali hazırdaki ilişkilerin daha verimli ve tatminkâr bir hal almasına, gelişmesine de yardımcı olacaktır. Partnerle birlikte yeni hedefler koymak, ortak bir amaç edinmek ilişkiye de katkı sağlayacaktır.

Jüpiter Koç burcuna geçtikten sonra ise İkizler’in ilk 10 gününde doğanların ya da ilk 10 derecelerde yükselen noktası olanların, dostluğa, arkadaşlığa dayanan bağlantılarının aşk ilişkisine dönüşmesi olasılığı çok kuvvetlidir.

Kariyer ve Para

Aralık ayının son günlerinde Balık burcuna geçen Jüpiter, mesleki olarak, kariyer anlamında sıçrama yaşayabileceğiniz bir seneyi getiriyor. Mayıs Ay'ın ortalarına kadar terfi, yeni iş başlangıçları ya da hayal ettiğiniz işi bulma ya da kurma olasılıklarınız çok kuvvetlidir. Daha sonra Koç burcuna geçtiğinde ise kariyer yoluyla kazandığınız parada artışların olması mümkündür. Mayıs ayının ortalarında Merkür burcunuzda geri hareket halinde olacağı için, Haziran’ın ilk haftasına kadar yarım kalmış işlerinizi tamamlamanızı, yeni işler için alt yapıyı hazırlamanızı ve genel gidişatı gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Haziran’ın ikinci yarısından itibaren yeni atılımlar açısından daha rahat hareket edebilirsiniz. Bu sene Ağustos ayının ikinci yarısında burcunuza geçen Mars da hayatınızın her alanında olduğu gibi, mesleki alanda da etkili olacak. Mars’ın geri hareket edecek olması nedeniyle burcunuzda normalden daha uzun bir süre kalması söz konusu. Ekim sonunda başlayan retro, 2023 yılının Ocak ayı ortasında bitecek ve Mars burcunuzdan 2023 Mart ayının sonunda ayrılacak. Dolayısıyla bu uzun dönemde kendi dayanıklılığınızı tartmanızı, gücünüzü odaklama ve kullanma yeteneğinizle yüzleşmenizi sağlayacak deneyimlere açık olabilirsiniz. Mücadele gerektiren işlerde her zamankinden fazla enerji sarf etme ya da farklı yöntemler kullanma gereğinin fark edilmesi de muhtemeldir.

Boğa-Akrep aksında gerçekleşecek tutulmalar çalışma hayatınızda, günlük iş akışınızda, personelinizle ya da iş arkadaşlarınızla ilişkilerinizde değişimlerin yaşanmasını kaçınılmaz kılacaktır. Bazı eğilimlerinizi, alışkanlıklarını bırakmanız, bu konulara yeni yaklaşımlar getirmeniz ve konuyla alakalı farklı bakış açıları, düşünceler kazanmanız olasıdır.

Genel

Burcunuz Merkür tarafından yönetildiği için bu gezegenin geri hareket dönemleri sizi daha fazla etkileyebilir. Bu seneki Merkür retroları, 15 Ocak-5 Şubat ortak kaynaklar, vergiler, yurt dışı ilişkiler, akademik ve kanuni konular alanında; 11 Mayıs-4 Haziran arasında burcunuzda, yani fiziksel ve genel sağlık, davranış biçimleri ve iş hayatı alanında; 11 Eylül-3 Ekim arasında çocuklar, yaratıcılık gerektiren konular, spekülatif para, ev hayatı ve ebeveynler alanında gerçekleşecek. Dolayısıyla bu dönemlerde konularla alakalı yeni girişimlerinizi bekletmenizi, yarım kalmış işlerinizi tamamlamanızı tavsiye etmek isterim. Yukarıda belirttiğim Mars retrosu döneminde genel olarak sağlığınıza özen göstermeye, aksayan işlerde sabırlı davranmaya, öfkenize ve telaşenize karşı kontrollü olmaya çaba göstermelisiniz. Bu dönemde enerjiyi iyi yönetmek adına sportif faaliyetler ve bağışıklık sistemini güçlendirmek de ayrıca fayda sağlayacaktır.

Bu sene de Kova burcundaki hareketine devam eden Satürn, akademik ve hukuki konularda, yurt dışı bağlantılarında eksiklerinizi görmenizi ve tamamlayarak, gelişmenizi sağlayacak deneyimleri getirecektir. Mayıs ayının ikinci yarısından itibaren Koç burcundaki hareketine başlayacak Jüpiter’den gelen destek, yeni dostluklar oluşturmanıza, hedeflediğiniz sosyal gruplara dahil olmanıza büyük katkı sağlayacaktır. Kişisel gelişiminize destek olan, ilişki ve iş fırsatlarını da beraberinde getiren, yeni ve eski bağlantılar senenin en önemli maddi-manevi fayda alanı olarak tanımlanabilir.

Yeni senenin sağlık, başarı, bol kazançlar, mutluluk, huzurlu ilişkiler getirmesini yürekten diliyorum.


Yorumlar

Popüler Yayınlar