Aşk ve İlişkiler

Birkaç senedir olduğu gibi, bu yıl da Uranüs gerçek aşkı sembolize eden alandaki yolculuğuna devam ediyor olacak. Aşka bakışınızı, gerçek ve çıkarsız sevgiyi algılayış biçiminizde önemli değişimlerin yaşanmasını olasıdır. Duygularınızı ve duygusal ihtiyaçlarınızı özgürce ifade etmek, özgürce aşkı yaşamak için fırsatlarla da karşılaşabilirsiniz. Ayrıca Ocak ayı ortalarından itibaren de Boğa-Akrep ekseninde hareket etmeye başlayacak Ay Düğümleri ve burada meydana gelecek Güneş ve Ay Tutulmaları, kadersel bazı karşılaşmaların yaşanabileceğine işaret etmekte. Temmuz ve Ağustos aylarında Mars da burada hareket edeceği için duygusal ilişkilerinizde daha hareketli, hızlı kararlar almaya yatkın, yoğun deneyimler yaşamanız olasılık dahilindedir.

Aralık ayının son günlerinde Balık burcuna geçen Jüpiter, yakın çevreden ya da kardeşleriniz vasıtasıyla tanıdığınız birisiyle güzel bir ilişki kurmak için fırsatlar getirebilecektir. Daha sonrasında Mayıs ve Kasım ayları arasında Jüpiter Koç burcunda hareket ederken, bu ilişkinin resmiyet kazanması, birlikte bir yaşam kurma, beraber yaşama kararlarının alınması söz konusu olabilecektir. Eğer devam eden ilişkileriniz varsa, Mayıs ayından sonra, ailenizin desteğini almanız, birlikte yeni bir yaşam alanına geçmek için karar almanız, ilişkinizin çok daha tatminkâr seviyelere erişmesinde etkili olacaktır.

Kariyer ve Para

19 Aralık itibariyle başlayan Venüs retrosu ve Ocak ortasında başlayacak olan Merkür’ün geri hareketi maddi konularla daha yakından ilgilenmenize, belki sahip olduğunuz maddi kaynaklarla alakalı yarım kalmış işleri tekrardan gündeme almanıza neden olabilir. Uzun yıllardır burcunuzda bulunan Pluto mesleki alanda ve kariyer yaşamında daha güçlü olmak, ilerlemek için değişimler yaşamanızda etkili olmuştur. Burada geçireceği bu son senelerde de burcunuzu son günlerinde doğanlara benzer değişimleri getirecektir.

Mayıs ortasından Haziran ilk yarıya kadar çalışma hayatını, personel ve çalışma arkadaşlarıyla ilişkileri yöneten alanda meydana gelen Merkür retrosu döneminde bu konularda yeni kararlar almaktansa, detayları gözden geçirmeye, yarım kalmış projeleri tamamlamaya ve yenilikler için alt yapı hazırlamaya zaman ve enerji ayırmanızı tavsiye etmek isterim. Aynı şekilde Eylül ortasından Ekim başına kadar da kariyer hedeflerinizle alakalı kararlarınızı ve başlangıçlarınızı biraz askıya almak faydalı olacaktır. Bu senenin Kasım başından başlayıp Ocak 2023’de bitecek Mars retrosu da çalışma yöntemlerinizi, iş arkadaşlarınızla bağlarınızı, günlük akışınızı yöneten alanda meydana gelecek. Bu dönemde her zamankinden fazla çabalamanıza, sahip olduğunuz tüm gücü fark etmenize neden olabilecek deneyimlere açık olabilirsiniz.

Jüpiter’in Ocak-Mayıs arasında Balık burcundaki hareketi ticari bağlantılarda, yeni konularda eğitim olasılıklarında ve iletişim yeteneğinizin güçlenmesinde çok fayda sağlayacaktır. Mayıs-Kasım arası Koç burcuna geçecek olan Jüpiter bu defa da biraz zorlayıcı olsa bile mesleki alanda yeni başlangıçları, ya da çok istediğiniz ama cesaret edemediğiniz mesleki bir değişim yapma şansını da getirebilir.

Genel

Jüpiter’in Balık burcundaki olumlu hareketi sizin kardeşlerinizle, kuzenlerinizle ve yakın çevredeki insanlarla ilişkilerinizin çok daha iyi bir seviyeye ulaşmasında etkili olacaktır. Bu transit aynı zamanda dil öğrenmek, istediğiniz bir konuda eğitim almak, bol bol seyahat edebilmek için de şanslar yakalamanızda etkisini gösterecektir. Mayıs ortasından itibaren Koç burcuna geçmesiyle birlikte, aileyle ilişkilerinizde, ebeveynlerle ilgili konularda iyileşme söz konusu olacaktır. Aynı dönem bir ev değişimi yapmak ya da gayrimenkul almak için de son derece büyük potansiyel taşımaktadır.

Yukarıda belirttiğim Mars’ın geri hareketi dönemi öncesinde yani Eylül-Ekim aylarında sağlık konularındaki eksiklerinizi tamamlamaya, bedensel ve ruhsal sağlıkla alakalı sorunları daha önemle ele almaya gayret etmelisiniz.

Boğa-Akrep eksenine geçen Ay Düğümleri sosyal ilişkilerinizde, çocuklarınızla alakalı konularda önemli bir sürecin başladığına işaret ediyor. 18 Ay boyunca yaşanacak geçiş ve meydana gelen tutulmalar, çocuklarınızı hayatında beklenmedik, güzel sürprizlere, yeni dostlukların kurulmasına, eskiden gelen arkadaşlıkların yeniden canlanmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca bu dönemler yeni uğraşlar edinmek, arzu ettiğiniz sanatsal faaliyetlere başlamak, yaratıcılığınızı güvenle ortaya koyabilmek için de fırsatları beraberinde getirecektir.

Yeni senenin sağlık, başarı, bol kazançlar, mutluluk, huzurlu ilişkiler getirmesini yürekten diliyorum.


Yorumlar

Popüler Yayınlar