Geri giden gezegenler konusunda bugün Mars'a bakacağız. Haritanızda gezegenlerin Retro olup olmadığını yanındaki “Rx” işaretinden anlayabilirsiniz. Daha önceki paylaşımlarda olduğu gibi, doğum haritanızı www.astro.com adresindeki ücretsiz uygulamayı kullanarak çıkartabileceğinizi bir kez daha hatırlatmak isterim.

Doğum haritasında Mars, savaşma, karşı durma, dirayet gösterme gibi durumlarla bağlantılıdır. Mars içimizdeki savaşçıyı, askeri bazen de ham gücü sembolize eder. Kızgınlık, öfke, ileri giderek yıkım, şiddet, bozgunculuk gibi kavramlar da Mars ile bağlantılıdır. Ayrıca bağışıklık sistemi, vücudun hastalıklarla savaşma kapasitesi, genel adale yapısı da bu gezegenin yönetimi altındadır.

Doğum gününde Mars'ın geri hareket halinde olması yukarıda bahsettiğim kavramlarla alakalı farklılıklara işaret eder. Mars'ı geri hareket halinde olanlar genellikle kendi mücadele kapasitelerinin farkında olmayan, inisiyatif almak istemeyen, harekete geçerken blokaj hisseden, edilgen olmayı tercih eden bir yapıya sahiptirler. Öfke, kızgınlık gibi negatif sayılabilecek duygularını bastırmayı, istemedikleri şeylere karşı duracaklarına, kabul etmeyi seçerler. Bu durum zaman içinde bu duyguların birikmesine, olmadık şekillerde, olmadık yerlerde ve zamanlarda ortaya çıkmasına neden olur. Rekabet etmek, herhangi bir yarışa katılmak çok zorlayıcıdır. Gerek tepkilerin gösterilmesine gerek cinsel yaşamda gerekse bedensel dayanıklılıkta dalgalanmalar söz konusudur. Harita sahibinin stabilizasyon sağlaması, dolayısıyla kendi gücüne ve yapabilirliklerine güven geliştirmesi oldukça zordur.

Her 26 ayda bir yaklaşık 58-81 günlük dönemlerle geri hareket eden Mars, bu dönemlerde kendi mücadele gücümüze ve yöntemlerimize ve yönettiği alanlar doğrultusunda öfke, kızgınlık gibi reaksiyonları nasıl yaşadığımıza dair bir gözden geçirmemize neden olur. Genellikle Mars Retroları döneminde geçmişte kalan mücadeleler, bitirilmemiş hesaplaşmalarla alakalı durumlar da gündeme gelebilir. Mars'ın geri gittiği devrelerde bulunduğu alan ve burç oldukça belirleyiciliğe sahiptir. Bu alanda yarım bırakılmış yüksek enerji gerektiren konuları tekrardan ele almak gerekebilir. Bu dönemler genel anlamıyla zorunlu olmayan ameliyatlar, yarışmalar, yeni inisiyatifler için uygun olarak kabul edilmez.


Yorumlar

Popüler Yayınlar