Geri giden gezegenler konusunda bugün Venüs’e bakacağız. Haritanızda gezegenlerin Retro olup olmadığını yanındaki “Rx” işaretinden anlayabilirsiniz. Daha önceki paylaşımlarda olduğu gibi, doğum haritanızı www.astro.com adresindeki ücretsiz uygulamayı kullanarak çıkartabileceğinizi bir kez daha hatırlatmak isterim.

Doğum gününde Venüs'ün geri hareket halinde olması çok derin, dışarı aktarılmasında problem ve blokaj hissedilen duygulara işaret eder. Venüs özdeğer duygusunun yanında, tüm değerlendirme mekanizmalarını ve bu değerlendirmelerin sonucunun duygusal yansımalarını sembolize eder. Retro durumunda olması, öznel muhakemelerin, bazı gereksiz detaylara takılarak yapılan yanlış değerlendirmelerin göstergesidir.

Sosyal bağlantılarda, romantik ilişkilerde ve finansal alanda kendinden emin olamama, kendi değerini rasyonel şekilde tanımlayamama ve yeterince iyi olmadığına duyulan inançtan kaynaklanan utangaçlık ve çekiniklik söz konusudur. Bu güvensizlik hissi, her türlü ilişkide dengelerin bozulmasına, harita sahibinin değerini tam ortaya koyamamasına, iyi hissetmek için fazla harcamalara neden olabilir. Kendine inancın ve güvenin geliştirilmesi, mutluluğun dışarıdan değil içeriden gelen bir durum olduğunun kabul edilmesi en önemli gereksinimdir. İlerletme teknikleriyle bakıldığında en geç kırklı yaşların başında Venüs'ün direkt seyrine döndüğü, sosyal, romantik ve finansal bağlantılarda daha rahat hareket edildiği görülür.

Her 18 ayda bir yaklaşık 40 günlük dönemlerle geri hareket eden Venüs, bu dönemlerde hayatımızda ilişkiler, sosyal bağlantılar, maddi konular ve haritalarımızda bulunduğu burç, ev ve yönettiği alanlar doğrultusunda değerlerimizle alakalı gözden geçirmeler ve yeniden yapılandırmalar yapmamıza neden olur. Genellikle Venüs Retroları döneminde geçmişte kalan ilişkiler, eski sevgililer ve eşlerle alakalı durumlar da gündeme gelebilir. Venüs'ün geri gittiği devreler evlilikler, ortaklıklar kurmak; yeni maddi girişimlerde bulunmak, estetik müdahalelerde bulunmak ve haritanızda sembolize ettiği konularla alakalı yenilikler için uygun olarak kabul edilmez. 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar