Düşünme ve İletişim kurma şeklimizi, muhakeme etme yollarımızı ve zekamızı kullanma biçimimizi ifade eden Merkür bu akşam 18:38’de Akrep burcundaki hareketini tamamlayarak klasik astrolojiye göre düşük konumda olduğu Yay burcundaki hareketine başlayacak. 13 Aralık tarihine kadar buradaki hareketine devam edecek.

Merkür Yay burcunda, güven veren, samimi, sıcak, eğlenceli ama genellemelere dayanan bir iletişim kurma şekline sahiptir. Jüpiter hakimiyetindeki Yay burcu bilgiyi edindikten sonra, sentezlemeye yani kendi yorumunu da katmaya eğilimli bir yapıdadır. Dolayısıyla Merkür'ün bu konumu düşüncelere, konuşmalara biraz öznellik katar. Abartılı bir konuşma şekli, yabancı kelimelerin sıkça konuşmaya katılması da bu konumun gölge yanlarındandır. Bazen bilinen şey fazlasıyla dayatılır ve ukalalık seviyesine de ulaşabilir.

Merkür'ün Yay burcunda olduğu dönemde dış ticaretin ve deniz aşırı yolculukların artması, devletler arası ilişkilerin hareketlenmesi söz konusu olacaktır. Din ve inançlar üzerinde yapılan konuşmalar, yüksek öğrenim alanında hızlı değişiklikler ve kararlar da dönemin göstergeleri arasında sayılabilir. Merkür buradaki yolculuğunda Neptün hariç diğer gezegenlerle uyumlu açılar yapacak. Dolayısıyla her ne kadar zararlı konumda kabul edilse de ticaret, turizm, eğitim ve genel iletişim alanında gelişime hizmet eden deneyimler yaşanabilecektir.

Yay burcuyla birlikte Koç ve Aslan burç ve yükselen burçlarının Merkür'ün buradaki hareketi süresince önemli kararlara imza atması, yeni bir eğitime başlaması, pazarlık süreçlerini başlatması, farklı kontratlar yapması, çocuklarıyla ilgili kararlar alması ve yolculuklar yapması kuvvetli olasılıktır.

İkizler, Başak ve Balık burç ve yükselen burçlarının hayatlarının aile, kariyer, ikili ilişkiler alanında kuvvetli ve doyurucu iletişimler kurmaları, yeni kararlar almaları söz konusu olabilir.

Boğa ve Akrep burç ve yükselen burçlarının bireysel ve ortak maddi kararlar alması, bu alanda daha güvenli ve aileye de faydası olan adımlar atması mümkündür.

Yengeç ve Oğlak burç ve yükselen burçlarının sağlıklı yaşam adına yeni kararlar alması, günlük yaşamlarına yeni düzenler entegre etmesi ve çalışma yaşamlarında olumlu değişikliklere gitmesi bu süreçte söz konusu olabilecektir.

Terazi ve Kova burç ve yükselen burçları için, sosyal yaşamda hareketlilik, eğitsel faaliyetler, yolculuklar, arkadaş ve kardeşlerle uzun konuşmalar ve birlikte alınan kararlar söz konusu olabilir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar