Bugün öğleden sonra (15:58) Akrep burcundaki Merkür ve Mars bir kavuşum kesinleştirecekler. Bu açı bugün ve yarın etkisini gösterecek. Aslında bu kavuşum Boğa burcundaki Satürn ile de gecenin çok ileri saatlerinde bir kare açı meydana getirecek. Ama ben bugün ve yarın sizlere her birini ayrı ayrı anlatıyor olacağım.

Bu sene ilk Merkür-Mars kavuşumunu Ağustos ayının sonuna doğru Başak burcunda, arkasından Ekim ayında Terazi burcunda yaşadık. Toprak ve Hava elementlerinden sonra şimdi de sıra Su elementine geldi.

Merkür-Mars bağlantıları her zaman, iletişimde hız, agresiflik, teknolojide saldırılar, eğitimde mücadeleli konular ve yeniyi başlatmak üzere yıkım, her türlü dirayet, mücadele gerektiren eylemde aklın kullanılması, verilerden yararlanılması gibi kavramlar ortaya konulabilir. Ancak bu defa işin içinde Akrep de olduğu için, finans, vergiler, borçlar, cinsellik ve ortak mallar da gündemde olacaktır.

Bu kavuşum, ticaret, işlem hacmi gibi konularla, iletişim, teknoloji, verinin işlenmesiyle bağlantılı olarak, finansal piyasalarda beklenmedik dalgalanmalara da neden olabilir. Satürn ile yapacakları kare, hemen arkasından 2 gün sonra gelen Boğa burcundaki Uranüs karşıtlığı da göz önüne alındığında özellikle geniş ölçekli finans kuruluşlarında, borsada, büyük şirketlerde mali konularla alakalı bazı problematik durumların başlaması ve etkilerini Aralık sonuna doğru daha net görmemiz söz konusu olacaktır.

Bireysel düzlemde, mücadelelerde, dayanıklılık ve dirayet gerektiren durumlarda aklın, derin düşünmenin, olayların arkasındaki gerçek nedenleri fark etmenin, analitik yaklaşımların kıymetini anlamamıza yardımcı olacak deneyimlere açık olmamız söz konusu olabilir. Bu kavuşumda ham güç-akıl kombinasyonunu sezgilerle ve analizlerle besleyerek kullanmak, fayda sağlayacak hale dönüştürmek için adımlar atmak söz konusu olacaktır.

Açıdan doğal olarak en fazla etkilenecek olan Akrep burç ve yükselen burçları olacaktır. Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burçlarının ilk haftasında doğanlar ya da herhangi bir astrolojik ögesi bu burçların 4-8 derecesinde olanların, bedensel sağlık, davranışlar, ikili ilişkiler, aile ve ev hayatı, kariyer ve otoriteyle ilişkilerinde kontrollü olmaları, ağızlarından çıkacakları düşünmeleri, telaşlarını dizginlemeleri önemlidir.

Koç ve Terazi burç ve yükselen burçlarının ortak ve bireysel maddi konularda dikkatli olmaları çok değerlidir.

İkizler ve Yay burç ve yükselen burçlarının sağlık, çalışma hayatı ve gizli tutulması gereken konularda öfkelerini ve negatif duygularını kontrol etmesi faydalı olacaktır.

Yengeç ve Oğlak burç ve yükselen burçları için çocuklar, sosyal bağlantılar ve yaratıcılık gerektiren konularda aklı kullanarak, telaş etmeden harekete geçmeleri önemlidir.

Başak ve Balık burç ve yükselen burçlarının yolculuklar, eğitim, hukuki konularda zihinsel yeteneklerini aktive etmeleri ama acele etmeden düşünmeleri önem sağlayacaktır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar