Bugün jenerasyon gezegeni olarak bilinenlerin ikincisinde yani Neptün’deyiz. Neptün’ün doğum haritasında geri hareket halinde olması durumunda etkilerine birlikte bakacağız.

Haritanızda gezegenlerin Retro olup olmadığını yanındaki “Rx” işaretinden anlayabilirsiniz. Daha önceki paylaşımlarda olduğu gibi, doğum haritanızı www.astro.com adresindeki ücretsiz uygulamayı kullanarak çıkartabileceğinizi bir kez daha hatırlatmak isterim.

Gaz ve tozdan oluşan ve bir nebulayı andıran bu gezegen, doğum haritasında, maneviyat, kutsiyet, idealler, hayal gücü ve kurban psikolojisi ile bağdaştırılır. Neptün’ün haritada bulunduğu burç ve evle bağlantılı olarak bu hayat alanında “kutsal”larımız, dokunulmazlarımız, en kıymetlilerimiz bulunur. Dolayısıyla bu kadar yüksek değerler atfedilen ilişkiler, eylemler ya da kişilikler uğruna kendimizi feda etmemiz, öz değerimizden, egomuzun varoluşundan ve ihtiyaçlarından vazgeçerek, kendimizi feda etmemiz ya da başka bir deyişle kurban vermemiz de olasıdır.

Bu kutsallaştırmanın kaynağında gerçekleri Neptün’ün sisinin arkasından görmek, illüzyonlara kapılmak, gerçekleri tam saptayamamak ve bir hayalin arkasından gitmek vardır. Bu durum sınırların yitirilmesi ve dağılması tehlikesini de beraberinde getirir. Bu mavi gezegen, hayal gücünün yüksekliği ve yaratılışla yakın bağı nedeniyle sanat ve yaratım gücüyle; bazen fantezilerle de bağlantılıdır. Dolayısıyla Neptün’ün haritada öne çıkması halinde yaratıcılık, sanat kabiliyeti de yükselir. Neptün doğum haritasında her türlü bağımlılıkla da alakalıdır. Kimyasal hassasiyet, alkol ve tütün alışkanlığı, alerjiler bu gezegenin yönetimindedir.

Doğum haritasında Neptün’ün Retro konumda olması halinde, harita sahibi kendini neye-neden feda ettiğinin, neyi-ne kadar kutsallaştırdığının, bağımlılıklarının derinliğinin farkında olamayabilir. Kutsallaştırdığı konulardaki hassasiyetini, kırılganlığını kendi de net kavrayamadığı gibi, dışarı yansıtmaktan, açık etmekten de geri durur. Hayal gücüne güvenmek, yaratılıştan aldığı yaratım gücünden emin olamamak söz konusu olacaktır. Eğer zorlayıcı açılar baskın şekilde söz konusu ise, bağımlılıklar da hayat çizgisinde baskın şekilde belirleyici olacaktır.

Bu gezegen yaklaşık her yedi ayda bir 5 ay süresince geri hareket halinde olduğu için nüfusun yarıdan biraz azının doğum anı Neptün’ü Retro konumdadır. Retro Neptün transitleri, haritamızda geçtiği alana ve bulunduğu burca bağlı olmak kaydıyla, sis bulutunun kalkmasına ve gerçeklerle yüzleşmememize neden olur. Retro konumdayken gezegenin etkisi zayıfladığı için, bu dönemlerde nelerden yersiz şekilde vazgeçtiğimizi, kendimizi neler uğruna kurban edebildiğimizi görmemize yarayan periyodlardır. Bu dönemlerde inanç kavramlarının da daha rasyonel hale gelmesi olasıdır. Hep anlaşılması hem de uyum sağlanması zor olan bu gezegenin geri hareket dönemleri diğerlerinden farklı olarak belki de avantaj süreçleri olarak değerlendirilebilir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar