Bu paylaşımda dış gezegenlerin ilki olan Uranüs’ün doğum haritasında geri hareket halinde olması durumunda etkilerini incelemek istiyorum.

Haritanızda gezegenlerin Retro olup olmadığını yanındaki “Rx” işaretinden anlayabilirsiniz. Daha önceki paylaşımlarda olduğu gibi, doğum haritanızı www.astro.com adresindeki ücretsiz uygulamayı kullanarak çıkartabileceğinizi bir kez daha hatırlatmak isterim.

Doğum haritasında Uranüs özgünlüğü ve özgürlüğü nasıl inşa ettiğimizi ve hayatımıza entegre etme şeklimizi anlatır. Sıra dışı hareketiyle ve sistemdeki tuhaf yörüngesiyle, “anarşist” olarak tanımlanan bu gezegenin haritadaki temel fonksiyonu, harita sahibinin gerçek özgürlük ihtiyacını beklenmedik kopmalar, kırılmalar, arılıklar ve aykırılıklarla açığa çıkartmaktır. Haritada bulunduğu alan, zincirleri kırmak, prangalardan kurtulmak, bireyselliğimizi özgürce yansıtmak istediğimiz alandır. Toplumsal normların dışına çıkma ihtiyacı bu alanda yüksektir. Bu eksantrik gezegen zorlayıcı açılar aldığında ya da haritada Satürn zayıf kaldığında ölçüyü kaçırarak, isyana, anarşizme, gerçekle örtüşmesi mümkün olmayan ütopyaların peşinden koşmaya dönüşebilir.

Doğum haritasında Uranüs’ün Retro konumda olması, bireyin özgürlük ihtiyacını kendi kısıtlamasıyla göz ardı etmesine, bazen şirazeyi kaçırarak asi bir tavır içinde olmasına, orijinalliğini yansıtamamasına ya da orijinal olmak kaygısının yüksekliği neticesinde, çok zor hatta kabul edilemez bir kişilik ve davranış biçimi sergilemesine neden olabilir. Uranüs’ün geri hareket ve haritanın önemli astrolojik noktalarıyla temas halinde olması, teknoloji kullanımında zorluklar, bilime yaklaşımda gecikmeler de getirebilir.

Bu gezegen yaklaşık her yedi ayda bir 4,5-5 ay süresince geri hareket halinde olduğu için nüfusun yarıdan biraz azının doğum anı Uranüs’ü Retro konumdadır. Retro Uranüs transitleri, haritamızda geçtiği alana ve bulunduğu burca bağlı olmak kaydıyla, hayatımızdaki yenilikleri gözden geçirmek, aykırı olarak tanımlanabilecek unsurları dengeye oturtmak için kullanabileceğimiz dönemlerdir. Dünya üzerinde de yapılan bilimsel çalışmaların, devrimsel eylemlerin, toplumları ilgilendiren yeniliklerin gözden geçirilerek, bütünleştirilebileceği dönemlerdir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar