Bu gece 20:24’te Akrep’teki Mars ile Boğa’daki Uranüs arasında bir karşıt açı kesinleşecek. Bu açının etkisini bu gece, yarın ve azalarak Cuma ve Cumartesi günü de hissedeceğiz.

Mars-Uranüs açıları kısıtlamalar ve otoriteye karşı duruşu, direnişi ve isyanı sembolize eder. Plansız-programsız hareket etmek, sabırsızlık, ani ve çok sıra dışı tepkiler, şiddete her zamankinden daha fazla eğilim, uzlaşmaktansa yıkım enerjisi üzerine yoğunlaşma görülebilir.

Bu açı kaynağını bu senenin Ocak ayının ortalarında kesinleşen Mars-Uranüs kavuşumundan alıyor. Bu döngünün oldukça zor ve çaba gerektiren bir fazını Temmuz ayının başında yaşadık. Geldiğimiz aşamada ise, şiddete eğilimli isyankâr tutumların, maddi konulardan kaynağını alan anlaşmazlık ve çatışmaların, teknolojiyle alakalı problemli konuların, mülkiyet haklarıyla bağlantılı problemlerin bütün çıplaklığıyla, ayan-beyan ortaya çıkması, görünür olması söz konusu.

Etkilerini en fazla ikili ilişkilerde ve ortaklıklarda hissedeceğimiz bu açı, doğal olarak Boğa ve Akrep burçlarının yanı sıra Aslan ve Kova burçlarının ortasında doğanları, yükselen burçları ya da herhangi bir astrolojik ögeleri, 10-14 derece bu burçlarda olanları çok yoğun şekilde etkileyecektir. Bedensel sağlık, davranışlar, ikili ilişkiler, kariyer, aile, ebeveynler ve ev hayatı ile alakalı sorunlar, çatışmalar ve blokajlar can sıkıcı bir hal alabilir. Ani karar almamak, boş yere direnmemek, enerjiyi kontrol etmek faydalı olacaktır. Bu günler için itidal, sabır, tepki vermeden evvel düşünmek-nefes almak çok kıymetli olacaktır.

Koç ve Terazi burç ve yükselen burçlarının ortak ve bireysel maddi kaynakların kullanımıyla alakalı beklenmedik çatışmalara maruz kalması, anlaşmazlıklar yaşaması olasıdır.

İkizler ve Yay burç ve yükselen burçlarının günlük çalışma hayatı, çalışanlar, akut ve kronik sağlık sorunlarıyla ilgili stres unsuru olabilecek deneyimlere açık olması mümkündür.

Yengeç ve Oğlak burç ve yükselen burçlarının yaratıcılık gerektiren konularda, çocuklarla ilgili meselelerde ve sosyal bağlantılarında beklenmedik şekilde ortaya çıkan sorunlarla yüzleşmesi söz konusu olabilir. Bu burçların özellikle spekülatif faaliyetlerinde tedbirli olmalarını tavsiye ederim.

Başak ve Balık burç ve yükselen burçlarının eğitim, ticaret, hukuki konular, yurt dışı bağlantıları, yolculuklar ve kardeşlerle ilişkilerde sıkıntılı, mücadele gerektiren durumlarla karşılaşması olasıdır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar