Astrolojik hareketlilik nedeniyle uzun bir aradan sonra, tekrar geri giden gezegenleri inceleyebilmek için bir fırsat buluyoruz. Bugün doğum haritasında geri giden Satürn’ün etkilerine bakalım istiyorum.

Haritanızda gezegenlerin Retro olup olmadığını yanındaki “Rx” işaretinden anlayabilirsiniz. Daha önceki paylaşımlarda olduğu gibi, doğum haritanızı www.astro.com adresindeki ücretsiz uygulamayı kullanarak çıkartabileceğinizi bir kez daha hatırlatmak isterim.

Doğum haritasında Satürn öz disiplin ve denetim yeteneğini anlatır. Sınırlarımızı, yapabilirliklerimizi anlamamızda ve kabul etmemizde büyük etkiye sahiptir. Yüzleşmemiz gereken, blokajlarımız, korkularımız, baskı hissettiğimiz durumlar ve karakter özellikleri Satürn tarafından sembolize edilir. Ciddiyet, kararlılık, sabır-sebat ve otorite figürleriyle ilişkiler ve bizim otoriteyi kullanış biçimimiz Satürn tarafından belirlenir. Karma ile de çok bağlantılı olan bu gezegen bu enkarnasyondaki temel yükümlülük ve geri ödemelerimizle, telafi etmemiz gereken konularla da bağlantılıdır.

Geri giden gezegenler daha evvelce de belirttiğim üzere karmik yükümlülüklerle yakından bağlantılıdır. Bu gezegen Satürn olunca, doğal olarak karma faktörü bu yaşamda baskın olarak kendini gösterir. Harita sahibi, nedenini yaşamındaki unsurlarla bağdaştırmakta zorlandığı pek çok zorlayıcı deneyime açık demektir. Disiplin ve denetimle bağdaştırılan bu gezegenin bu özellikleri geri hareket halindeyse de daha da kuvvetlenerek, özdeğer duygusunda problemlere, depresif bir ruh haline, kendine güven duygusunda ciddi eksikliğe neden olur.

Yoğun disiplin ihtiyacı, sorumlulukları paylaşmakta yani delegasyonda zorlanmalar, korkuları ve yetersizlikleri saklamak için sürekli güçlü ve cesur davranmaya eğilim söz konusudur. Kimi zaman, otorite figürleriyle yaşanan problemlerin yanı sıra, otoriteyi kullanırken stratejik yanlışların yapılması da olasıdır.

Her 8 ayda bir yaklaşık 4,5 aylık dönemlerle geri hareket eden Satürn transitlerinde resmi makamlarla işlerde eksiklerin kalması, problemlerin kolayca halledilememesi söz konusudur. Bu dönemlerde geçmişten gelen karmik borçların daha yoğun şekilde tamamlanması için yaşanan deneyimler daha fazla kendini gösterir. Ayrıca bu dönemler, hayat formasyonumuzu, yetersizliklerimizle başa çıkma yönetimlerimizi, kendimize verdiğimiz değeri de gözden geçirmek için oldukça kıymetli tecrübeleri beraberinde getirir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar