Orta yaş dönümleriyle alakalı olarak ağır hareket eden, jenerasyon gezegenleri olarak da bilinen Pluto ve Neptün’ün kendi pozisyonlarına yaptığı karelerden önceki paylaşımlarda bahsetmiştim.

Şimdi sıra Uranüs’e geldi. Neptün fazının hemen arkasından, yeniden genç, özgür ve özgün olma ihtiyacını tetikleyen Uranüs karşıtlığı gelir. 40-42 yaş aralığında yaşanan karşıt açı bize neredeyse ömrümüzün yarısını geride bıraktığımızı, geri kalanının ise ilk adımlarını atmakta olduğumuzu hatırlatan, anlatan deneyimleri de beraberinde getirir. Yaşamın o dönemine kadar birikmiş her türlü baskıdan, külfet haline gelmiş sorumluluklardan, statükonun getirdiği ağırlıktan kurtulma isteği çok baskın şekilde hissedilebilir.

Bazılarımız için andropozun ya da menopozun çan sesleri çok yakından duyulurken, gençlik ve özgürlük sevdası ağır basarak, gelenekseli bir kenara bırakmak, her türlü bağlılıktan ve kontrattan kurtulmak için harekete geçmek isteyebiliriz.

Henüz yaşlı sınıfına girmeyen ama yeterince de genç olmayan bu yaş dönemi, gerçekleştirilememiş hayallerin, varılamamış hedeflerin, ulaşılamamış amaçların arkasından gitmek ya da bakakalmak arasında bocalamalara da neden olur.

Radikal kararlar getirmesi nedeniyle Astroloji’de önemli bir geçiş olarak kabul edilir. Uranüs bu senenin sonuna kadar geri hareket ederek, Boğa burcunun 14-10 dereceleri arasında seyahat ediyor olacak. Dolayısıyla Aralık 1976-Nisan 1977, Ekim-Aralık 1977, Nisan-Ekim 1978 arasında doğanların 2021 yıl sonuna kadar bu geçişleri aktif.

Bir sonraki paylaşımda ise Satürn döngülerine bakıyor olacağız. Sizler de Uranüs dönemi (42-44 yaş) deneyimlerinizi belki paylaşmak istersiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar