Merkür’ün sayesinde artık RETRO kavramı hayatlarımızda yerini buldu. Konunun teknik kısmıyla sizi boğmadan, aslında hiçbir gezegenin geri gitmediğini, sadece bizim buradaki bakış açımızdan öyle algıladığımızı belirtmek isterim. Ama tahmin edebileceğiniz gibi Dünya’nın da içinde bulunduğu Güneş Sisteminde sadece Merkür değil, diğer gezegenler de Retro yapıyorlar, yani geri hareket ediyorlar. Sistemin merkezi olan Güneş ve Dünya’nın uydusu olan Ay, yani “Işıklar” olarak tanımladığımız temel unsurlar dışında diğer tüm gezegenler, periyodik olarak geri hareket halinde bulunurlar ve doğum haritalarında da bir “kozmik ayrıcalık” gibi kendilerini gösterirler.

Gezegenler geri-hareket ederlerken, Dünya’ya yakın olduğu için daha zayıf ya da zararlı olduklarını söylemek yanlış olur. Eğer astrolojide yakınlıkla etkinin analojik bir bağlantısı olduğu kabul edilirse, mesafenin kısalığı, ancak gezegenlerin sembolize ettiği konularda perspektif darlığına işaret edebilir. Doğum haritalarında geri-giden gezegenleri olan insanlar bu gezegenlerin sembolize ettiği konularda daha öznel, daha irrasyonel olabilirler. Bu durumun güçlü ve zayıf tarafları vardır. Kuvvetli yanı bireyin gezegensel enerjiyi daha yakından, derinden ve yoğun olarak hissetmesidir. Ancak fiziksel olarak bir şeye ya da bir objeye fazlaca yaklaşıldığında perspektif kazanmak oldukça güçtür. Bazı gereksiz şeylere çok önem verirken, diğer önemlilerin göz ardı edilmesi ihtimali söz konusudur. Dolayısıyla perspektif kazanabilmek için yakın mesafenin sağladığı avantajların feda edilmesi gerekir. Bir denge oluşturmak şarttır.

Belki senede 3 kez yaşadığımız Merkür Retrosu yüzünden, yazılanlar-çizilenlerle bu durumun hiç de hoş olmadığını düşünmüş olabilirsiniz. Bu bazılarımızın hayatında o kadar yerleşik duruma gelmiş vaziyetteki, geri hareket süresince, eşiyle iletişimi kesen, evinden çıkmayan, alış-veriş yapmayan insanlar tanıdığımı da söylemek isterim. Bu yanlış yerleşmiş düşünceleri biraz gevşetmek, rahatlatmak, ayrıca doğum anında geri hareket halinde bulunan gezegenlerin, karakterde, davranışta ve hayat yolunda getirdiği potansiyelleri daha iyi anlayabilmek için bir yazı dizisine başladım. Sırasıyla bütün gezegenlerin Retro olmaları halinde hem doğum haritalarındaki etkilerini hem de transit halindeki Retro gezegen etkilerini sizlerle paylaşmak istiyorum.


Yorumlar

Popüler Yayınlar