Dün gece 01:50’de Merkür ve Mars arasında bir kavuşum kesinleşti. Bu sene Ağustos ayında ilkini yaşadığımız bu kavuşumun üçüncüsünü de Kasım ayının başlarında yaşayacağız. Açının etkisini bugün ve hafifleyerek yarın da hissediyor olacağız. Terazi burcunda geri hareket halinde bulunan Merkür'ün Mars ile yaptığı bu açı, özellikle iletişimde, eğitimde, ticarette eksik kalmış mücadeleli durumlara ve gücü kullanırken aklımızı ne kadar devreye soktuğumuza bakmamız gerektiğine işaret ediyor.

Merkür-Mars bağlantıları, iletişimde hız, agresiflik, teknolojide saldırılar, eğitimde mücadeleli konular ve yeniyi başlatmak üzere yıkım, her türlü dirayet, mücadele gerektiren eylemde aklın kullanılması, verilerden yararlanılması gibi kavramlar ortaya koyabilir.

Hava elementinde meydana gelen bu kavuşum, ticaret, işlem hacmi gibi konularla, iletişim, teknoloji, verinin işlenmesiyle bağlantılı olarak, finansal piyasalarda, eksik yapılmış olanlarla yüzleşme ya da yeniden gözden geçirme gereğini ve beklenmedik dalgalanmaları yaratabilir.

İkili ilişkilerde, ortaklıklarda ve arabuluculuklarda öfke krizleri, tartışmalar hatta kavgalar, söylenmemiş her şeyin bir anda ağızdan çıkabilmesi mümkündür. Dolayısıyla kendini kontrol yeteneğinin sınanacağı bir dönem olarak da nitelendirilebilir.

Terazi burcunun 16.derecesinde meydana gelen bu açı, Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarının ortasında doğanları ya da herhangi bir astrolojik noktaları bu burçların 14-18 derecesinde olanları daha yoğun etkileyecektir. Davranışlar, bedensel sağlık, ikili ilişkiler ve ortaklıklar, aile ve ev yaşantısı, kariyer ve toplumsal yaşam gibi hayat alanlarında, anlaşmazlık, çatışma, sıkıntı tohumlarının atılması söz konusu olabilir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar