Bugün İstanbul saatiyle 17:56’da Koç burcunun 27°26’ noktasında bir Dolunay meydana gelecek. İstanbul’a ve Ankara’ya göre çıkarılan haritalarda ufukta da Koç burcu yükseliyor. Özellikle Ankara haritasında Ay ile Yükselen Burç kavuşum halinde. Haritanın 1-7 aksında meydana gelen bu Dolunay’da, Mars Güneş ile kavuşum, Ay ile karşıt durumda ve Oğlak burcunda, 10.Evdeki Pluto ile bir T-Kare meydana getiriyor. Güneş-Mars kavuşumuna ve Ay’a Kova burcundaki Jüpiter’in olumlu ve destekleyici açıları var. Dolayısıyla Jüpiter bu zorlayıcı temanın biraz yumuşaması, demokrasinin, insan haklarının bu kadar baskı altında bile göz ardı edilmeyeceğinin garantisi olarak haritada kendini gösteriyor. Dolunay fazının süresi 5 Kasım tarihinde Akrep burcunda gerçekleşecek Yeniay gününe kadar geçerli.

Dolunay fazları her zaman ikili ilişkilerle ve ortaklıklarla bağlantılı farkındalıklara, sonuca ulaşmalara bazen de bitirme kararlarına işaret eder. Bu defaki Dolunay ise hem Koç-Terazi ekseninde, hem de 1.-7.Evlerde meydana geldiği için gerçekten bu tema çok hâkim. Mars’ın ve Pluto’nun işin içinde olması, mücadele, dirayet, değişim, karşı durma, gücü doğru kullanma ve bu doğrultudaki eylemlerde yaşanan blokaj hissiyle çok bağlantılı.

Bu Dolunay’da sakin olmak, farkındalığı yüksek tutmak, acele karar vermemek, karşımızdaki insan/ların ihtiyaçlarını, isteklerini, beklentileri algılamaya çalışmak, empati kurmak negativitenin çok düşmesine, işlerin çok kolaylaşmasına yardımcı olacaktır. “Ben” duygusunu biraz kontrol ederek, “biz”e bakmak işlerin daha kolay ilerlemesinde, kararların ve eylemlerin en azından adalet ve nezaket çerçevesinde uygulanmasında çok etkili olacaktır. Bitişler ya da sonlandırma kararları olsa bile enerjiyi hissettiğimiz blokaja, engellenmişlik duygusuna yönlendirmek, asıl bu hissiyatla mücadele ederek, diplomatik yolları tercih etmek çok kıymetli olacaktır.

Astrolojide gezegensel pozisyonlar, açılar ve gökyüzü fenomenleri sembolik bir dille dünya üzerinde yaşanabilecek yansımaları ifade eder. Ama pek çok durumda ve alanda hala cüzi irade bizlerin elindedir. Bu Dolunay’da da ilk hissedeceğimiz, primitif, kolay, yakma-yıkma enerjisini yönetmek bizlerin tercihine, isteğine ve yeteneğine kalmıştır. Dolayısıyla felaket tellallığı yapılan şu dönemde her birinizin içinizdeki pozitif potansiyele güvenerek, dürtülerinize teslim olmamanızı, dirayetinizi, gücünüzü olumlu karar ve eylemlerden yana kullanmasını diliyorum.

Bu Dolunay Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının 5.-10.Ev ekseninde meydana geliyor. Mars’ın TC’nin Merkür-Satürn kavuşumunun üzerinde olması, eğitim, ticaret, medya, internet kullanımı, diğer ülkelerle ilişkiler alanında agresif kararlar alınabileceğinin ifadesi. Ancak Güneş-Ay ikilisinin ve Jüpiter’in TC Ay’ına yaptığı olumlu açılar, halkın genel sağlığında iyiye doğru bir gidişatın olduğunun, gizli kalmış bazı şeylerin kolaylıkla açığa çıkabileceğinin, Türk halkının kendi değerlerini bir kez daha gözden geçirmesi ve farkındalık kazanması için fırsatlar getirebileceğinin de ifadesi.

4.Evden TC Yükselen Burcuna kare yapan Merkür, içişleriyle alakalı bazı zorlayıcı kararların olabileceğinin ifadesi. TC 8.Evinde transitini devam ettiren Satürn’ün Ceres kavuşumu genel olarak bütçeyle alakalı problemlerle işaret ederken, TC Mars’ı ile yaptığı uyumlu açı, kolluk güçleri, toprak bütünlüğü, sınırlarla bağlantılı sorunların gayet iyi kontrol altına alındığının da ifadesi.

Yorumlar

Popüler Yayınlar