Bugün sabaha karşı 02:33’de Akrep’teki Venüs ile Kova’daki Şubat ayının ortalarında başlayan döngünün son karesi kesinleşti. Her iki gezegen de iyicil karakterde ve şans ile bağlantılı olmasına rağmen yine de aradaki etkileşimin kare olması bazı gerginliklerin yaşanmasını kaçınılmaz kılıyor. Açının etkisini bugün ve hafifleyerek yarın hissediyor olacağız.

Venüs'ün Akrep’teki konumu oldukça zorlayıcıdır. Jüpiter’in de Satürn’ün burcunda olması nedeniyle bu açı yanlış değerlendirmelere, ilişkilerde anlamlandırma kargaşasına, aşırı beklentilere neden olabilir. Olayların, kararların, bağlantıların gereksinimlerini boş bir iyimserlikle göz ardı etmek, ertelemek, rehavete kapılmak açının etkisi altında olasıdır.

Bir şeyleri hırsla istemek, kıskançlıkla sahip olmak, harcamalarda ölçüsüzlük, aşırı iştah, kısacası “şehvet” dolu her türlü durum, karar, eylem ve paylaşım sonrasında sıkıntılara neden olabilir. Bireysel isteklerle toplumsal değerlerin ve faydanın çakışması da bu açının göstergeleri arasındadır. Aslında negatif, büyük sonuçlar söz konusu olmasa bile yine de kontrollü olmak fayda sağlayacaktır.

Açıdan öncelikle Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burçlarının son on gününde doğanlar, herhangi bir astrolojik ögeleri bu burçların 20-24 derecelerinde olanlar etkilenecektir. Aşırılıklara, akılcı değerlendirmeler yapmaya, beklentileri makul seviyelerde tutmaya çalışmak kıymetli olacaktır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar