Bu sabah 07:16’da Terazi’deki Mars ile Oğlak burcundaki Pluto arasında zorlayıcı bir açı kesinleşti. Açının etkisini bugün, yarın ve hafifleyerek ertesi gün hissediyor olacağız. Kaynağını 2020 yılının Mart ayında başlayan kavuşumdan alan bu döngünün zorlayıcı bir fazını Haziran ayının ilk haftasında yaşadık.

Geldiğimiz aşamada sahip olduğumuz dayanıklılığı, dirayeti ve dik durma yeteneğini kullanmakla alakalı bazı stresli deneyimler yaşamamız olası. Mars-Pluto karesi saldırganlık, gücün ölçüsüz kullanılması, acımasızlık, manipülasyonla yakından bağlantılıdır.

İkisi de güçle ve tahakkümle alakalı olan bu gezegenlerin arasındaki sert açı, tatsız karşılaşmalara, şiddetin ön plana çıkmasına, acımasız, merhametsiz durumlara neden olabilir. Aradaki açının kare olması uygulanan gücün, şiddetin farkına varmanın güç olduğunun göstergesidir.

Terazi ve Oğlak burçlarında meydana gelen bu açı, bu burç ve yükselen burçları olduğu kadar Koç ve Yengeç burç ve yükselen burçlarını da etkileyecektir. Bu burçların son haftasında doğanların, ya da herhangi bir astrolojik noktası 22-26 derecelerinde olanların daha kontrollü olması önemlidir. Bedensel sağlık ve davranışlar, ikili ilişkiler ve ortaklıklar, mesleki ve toplumsal yaşam, aile ve ev hayatıyla ilgili, sabrı sınayan, sanki şiddeti tercih etmekten başka bir yol yokmuş hissiyatını yaratan, baskıyla eyleme geçmeyi gerektiren durumların yaşanması söz konusu olabilir.

Bütün burçlar için kendini ve etrafındakileri aklı kullanarak kontrol etmek, adil ve dürüst olmak, gücü ölçülü kullanmak, sonradan yaşanabilecek tatsızlıkları ve pişmanlıkları engellemekte yarar sağlayacaktır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar