Bu sabah 05:18 itibariyle zamanın efendisi Satürn, Kova’daki geri hareketini tamamlayarak direkt ilerlemeye başladı. Bu senenin Mayıs ayı sonundan bu yana geri hareket halinde olan bu gezegen, 2022 yılının Haziran başına kadar bir daha geri gitmeyecek ve Kova burcunun 6.-25.dereceleri arasında kendine göre hızlı bir yolculuk yapacak.

Geride bırakmaya başladığımız bu yıla damgasını vuran Satürn-Uranüs karesi ise bir kez daha ve son defa olmak üzere Aralık ayının son haftasında kesinleşecek. Mayıs sonunda başladığı geri hareketinde bizlere bir kez daha unutulmuş, atlanmış yerine getirilmemiş sorumluluklarla, vazifelerle yüzleşme deneyimlerini getiren bu gezegen, Kova’da ilerlerken, toplumsal konuları, kendi sınırlarımızı görmeyi ve eksiklerimizi gidermek için yapmamız gerekenleri bize öğretecek olayları da hayatımıza getirecek.

Kova temasının çok hâkim olduğu bir yılda “Hocaların Hocası”nın da burada olması elbette büyük anlam taşıyor. İnsanların gerçekten eşit olduğunu, din, dil, ırk, etnik köken, cinsel tercih ya da cinsiyet gibi ayrımların olmadığını “artık” en azından kavramaya başlamamız gerekiyor. Bireysel bilinçten, çıkarlardan, beklentilerden uzaklaşarak bütünün hayrına olacak her şey için kolları sıvamamızın zamanı.

Korkutmak istemem ama, Satürn yaptırmak istediğini eninde sonunda yaptırır. Yani hedefi neyse onu gerçekleştirmeden kimsenin peşini bırakmaz. İster seve seve ister döve döve öğreteceğini öğretir. Seçim, etkisi altında olan bireye bırakılmıştır. Direnç acının büyümesine, can yanıklarına, kurban psikolojisine neden olacaktır. Dolayısıyla her birimizin hayatımızda bireysellikten bir nebze olsun uzaklaşıp, topluma fayda için bakması önce kendimiz, sonra da hepimiz için katkı sağlayacaktır.

Satürn’ün alacağı yol göz önünde bulundurulduğunda özellikle Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burçlarının 6.-25.günlerinde doğanların, herhangi bir astrolojik ögeleri bu burçların 5-26 derecelerinde olanların daha fazla etkilenmesi, değişim, fedakârlık gereksinimleriyle karşılaşmaları olasıdır. Bedensel sağlık, davranışlar, ikili ilişkiler, kariyer ve toplumsal hayat, aile ve ev yaşantısı alanlarında, kısıtlayan, eksikleri gösteren, sınırları yeniden tayin ettiren, öğreten, sıkıştıran ve bazen karamsarlığa da itebilen bazı deneyimler yaşanabilir.

Koç, İkizler, Terazi ve Yay burç ve yükselen burçları bu geçişi nispeten daha kolay yaşayacaklardır. Sosyal ilişkiler, arkadaşlıklar, çocuklar, kardeşler, eğitim, dış ilişkiler, hukuki konular, inanç konularında yeni anlayışlar geliştirmelerini ve kendileriyle yüzleşmelerini gerektiren bazı deneyimler yaşamaları olasıdır.

Yengeç, Başak, Oğlak ve Balık burç ve yükselen burçları için sağlık alanında düzeltmeler yapmak, maddi konulara daha disiplinli yaklaşmak, çalışma yaşamında ve günlük hayatta, çalışanlarla ve iş arkadaşlarıyla ilişkilerde düzen yaratmak ve yeni sorumluluklar almak geçişin kolay yaşanmasında faydalı olacaktır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar