Astrolojide zaman kavramını ve dolayısıyla yaşlanma-yaş alma olgusunu yöneten gezegen Satürn’dür. Ortalama 28.5-29 yılda döngüsünü tamamlayan gezegenin her yedi yılda yaptığı açılar hayatın dönüm noktalarına ve olgunlaşma fazlarına karşılık gelir. Satürn’ün tüm hayat boyunca yaptığı bu döngüleri ayrı bir yazı dizisinde paylaşmak daha doğru olur.

Bu noktada ise Uranüs karşıtlığının hemen arkasından geldiği için doğum anı konumuna yaptığı ikinci karşıtlık önemli bir etkiye sahip olacaktır. Satürn’ün bu ikinci karşıtlığı Uranüs’ün yarattığı özgürleşme ihtiyacından doğan eylemlerin neticesiyle yüzleşmemizi, sonuçların sorumluluklarını alarak, yaşamımıza yeni bir formasyon kazandırmamıza neden olacaktır.

Bu karşıtlık özellikle kendi yansımalarımıza tanıklık edeceğimiz ilişkilerdeki deneyimlerle, fedakârlık göstermemiz gereken durumlarla, alma-verme dengesine bakışımızla kendini gösterecektir. Kısıtlamalar yaratan yetersizliklerimizi bir kez daha gözden geçirerek, gerekenleri yapmamız ve verimli bir yaşlılık geçirmek için hazırlık süreci olarak değerlendirilebilir. Bu döngü esnasında bedensel sağlığa, dişlere, kemiklere ve dermatolojik gereksinimlere de ayrıca özen göstermeye başlamak faydalı olacaktır.

Kaotik tecrübeleri beraberinde getirebilen bu karşıtlık, kaostan doğan düzenin de yaşamlarımıza entegre olmasında, hayatlarımızda yeni sistemlerin yaratılmasında etkilidir.

Bu dönemin arkasından, 7 yıl sonra önemli bir faz daha gelir. Yukarıda belirttiğim üzere Satürn döngülerini daha detaylı olarak başka bir yazıda paylaşmak isteğindeyim. Satürn birkaç gün evvel Kova burcunda direkt hareketine başladı. Sene sonuna kadar bu burcun 6-11 dereceleri arasında ilerleyecek. Dolayısıyla Temmuz-Eylül 1976, Mart-Mayıs 1977 arasında doğanların 2021 yıl sonuna kadar bu geçişleri aktif.

Umarım bu yazı dizisi, söz konusu dönemleri atlatmış olan dostlarım için deneyimlerini daha rahat anlamlandırmalarına, yaşayacak olanlar için ise hazırlıklı olmalarına yardımcı olmuştur.


Yorumlar

Popüler Yayınlar