Senenin son Merkür Retro’su bu sabah 08:11 itibariyle başladı. Terazi burcunun 25.derecesinde geri hareket etmeye başlayan gezegen, 18 Ekim tarihinde normal hareketine dönecek. Ancak bildiğiniz gibi gölge periyodundan çıkması için geri hareketine başladığı noktaya gelmesi gerekiyor ki, bu tarih 3 Kasım 2021. Dolayısıyla 18 Ekim-3 Kasım arasında da iletişimde, ticarette, eğitim alanında ve seyahatlerde temkinli olmakta fayda var.

Merkür bu seneki geri hareketlerinin tümünü Hava elementindeki burçlarda yaptı. Zaten seneye Jüpiter ve Satürn’ün Kova burcundaki kavuşumlarının etkisi altında başlamıştık. Dolayısıyla gökyüzü bize, aklı kullanmanın, öğrenmenin, eğitimin, sağlıklı iletişimin, sosyal ilişkilerin ve insani bağların kıymetiyle alakalı öğretiler sunabiliyor denebilir.

Terazi burcunda meydana gelen bu geri hareket dönemi, tüm birebir ilişkileri gündeme getirirken, özellikle evlilik ve ortaklık gibi, kontratların da gözden geçirilmesi gereğine işaret ediyor. Bu dönemde ne kadar politik olduğumuz, nezaketi nerelerde göz ardı ettiğimiz, uyum yaratmak için ne kadar gayret gösterebildiğimiz gibi sorularla karşılaşmamız olasıdır.

Bu süreçten doğal olarak önce Terazi burç ve yükselen burçları en fazla etkilenecektir. Koç, Yengeç ve Oğlak burç ve yükselen burçları da dahil olmak üzere, tüm Öncülerin, davranış kalıplarını, iletişim kurma biçimlerini, eksik kalan eğitimlerini, evlilik ve ortaklık ilişkilerini, kariyer ve toplumsal hayatlarını, ev ve aile yaşamlarını gündeme alması gerekebilir. Bu konularla bağlantılı aksiliklerin, gecikmelerin, yanlış anlaşılmaların yaşanması, muhakemede eksikliklerin olması mümkündür. Bu burçların imza atarken, alım-satımda her zamankinden daha dikkatli olmalarını çok tavsiye ederim.

Boğa ve Akrep burç ve yükselen burçlarının, günlük çalışma akışı, iş arkadaşları, akut ve kronik sağlık sorunlarıyla alakalı daha temkinli olmaları faydalı olacaktır.

İkizler ve Yay burç ve yükselen burçlarının sosyal ilişkilerde, arkadaşlıklarda ve çocuklarıyla bağlantılı konularda gecikmeler, aksilikler yaşaması olasıdır.

Aslan ve Kova burç ve yükselen burçlarının eğitim, yolculuklar, ticaret, medya, hukuki konular, yurt dışı ilişkiler gibi alanlarda aksiliklere maruz kalması mümkündür.

Başak ve Balık burç ve yükselen burçlarının ortak ve bireysel maddi kaynakların elde edilmesi ve kullanımıyla alakalı yanlış muhakemeleri, edindikleri yanıltıcı bilgiler gecikmelere neden olabilir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar