Mars 1,5 ayı aşkın bir süredir Başak’ta sürdürdüğü yolculuğunu bugün tamamlayarak, sabaha karşı 03:15 itibariyle Terazi burcuna geçti. 30 Ekim’e kadar buradaki hareketine devam edecek. Klasik Astroloji kurallarına göre, Koç burcunun yöneticisi Mars karşıt burcunda zararlı olarak kabul edilir, gerçekten de iki kavramın yani Mars ve Terazi sembolizmasının birbiriyle örtüşmesi oldukça güçtür.

Venüs prensipleriyle bağlantılı Terazi burcu şartlar ne olursa olsun, uyum yaratarak devam etmeyi ve denge yaratmayı ister. Zarafet, nezaket, diplomasi en tipik özellikleri arasındadır. Anlaşmazlıklarda yıkım enerjisinden uzak, şartları iyileştirmeye, tarafları memnun etmeye ve kazan-kazan politikasıyla hareket etmeye eğilimli bir tavrı vardır.

Savaş tanrısı Mars ise daha çok yıkıma dayalı, mücadeleci, şartları kendi istek, ihtiyaç ve çıkarlarına göre düzenlemeyi ister. Stratejik kararlar almayı, diplomasi kullanmayı istemez. Hızlı, vereceği zararı çok da umursamadan hedefine odaklanarak, ilerlemeyi tercih eder.

Dolayısıyla Terazi’deki Mars fonksiyonlarını yerine getirmekte zorlanır ve rahat çalışamaz. Mars’ın Terazi burcundaki yolculuğu öncelikle Öncü burç ve yükselen burçların hayatında hareketlenmelere, hıza, bazen de mücadele gerektiren deneyimlere neden olacaktır. Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burç ve yükselen burçlarının bedensel sağlık, davranışlar, ikili ilişkiler ve ortaklıklar, toplumsal yaşam ve kariyer, aile ve ev hayatı gibi alanlarında rasyonelliklerini korumaları, enerjilerini yüksek tutmaya çalışmaları çok değerli olacaktır.

Boğa, Başak, Akrep ve Balık burçlarının ve yükselen burçlarının özellikle maddi konulara odaklanmaları olasıdır. Bu alanlardaki kararlarda mümkün olduğunca akılcı davranmak, yoğunlaşan günlük iş akışını düzenlemek faydalı olacaktır. Akut ve kronik sağlık sorunlarında da her zamankine nazaran biraz daha dikkatli olmak, dönemin rahat geçirilmesinde etkili ve faydalı olacaktır.

İkizler, Aslan, Yay ve Kova burçları ve yükselen burçları için Mars’ın Terazi’deki hareketi nispeten daha rahat olacaktır. Sosyal yaşamlarının, ilişkilerinin, kardeşleriyle ve çocuklarıyla bağlarının gündemde olması söz konusudur. Zaten haritalarında bu alanlarda daha duygusal yaklaşımlara aşina oldukları için, yoğunlaşan duygusal enerjiyi yönetmekte zorlanmayabilirler.

Mars’ın bu konumunu hepimizin hasarsız ve enerjimizi kaybetmeden tamamlamamız dileğiyle.


Yorumlar

Popüler Yayınlar