Her ne kadar orta yaş standart olarak 45-59 yaş arası olarak kabul edilse de Astroloji’de orta yaşın başlangıcını işaret eden döngüsel hareketlerin olduğu bilinir. Gezegenlerin hareketleri ve burçlardaki kalış süreleri değişkenlik gösterdiği için yaşlanmanın başlangıcı yani orta yaşa geçiş zamanı da değişkenlik gösterecektir. Ama yaklaşık olarak ilk “kriz” 40’lı yaşların başlarında hissedilmeye başlar.

Aslında hayatımızı daha rafine bir hale getirmemize, artık hükmü kalmamış, fonksiyonelliğini yitirmiş pek çok unsuru yaşamımızdan çıkartmamıza yardımcı olan, ama içinde yaşarken de çok kolay atlatılamayan, sorunlarla, değişim-dönüşüm gereksinimleri ve radikal kararlarla beraber gelen deneyimlerdir.

Geride kalan yılların kazandırdığı deneyimlerin, kazanılmış ve gelişmiş özgüvenin de yardımıyla bu deneyimleri kimimiz biraz daha kolay atlatırız. Astrolojik açıdan doğum anındaki Yükselen Burç, Tepe Noktası gibi konumlar ve gezegen pozisyonları bu süreçlerin ne kadar efor sarf ederek, nasıl geçirileceğini anlatır.

Bu paylaşımı takip ederek önümüzdeki günlerde gezegenlerin döngüsel hareketlerine dayanan bu kritik süreçleri sizlerle paylaşmak, yaşamın akışı içinde “nedensiz” gibi görünen, değişim gereksinimlerini anlamanıza yardımcı olmak istiyorum.


Yorumlar

Popüler Yayınlar