Geçen paylaşımda sistemin en ağır hareket eden ve en dış gezegeni Pluto’nun karesinden bahsetmiştim. Bu sefer sizlere Neptün’ün doğum anındaki konumuna yaptığı kareden söz etmek istiyorum. Bir döngüsünü yaklaşık 165 yılda tamamlayan bu dev gezegen, ilk karesini 39-40 yaşları arasında, karşıtlığını da 82-85 yaşları arasında gerçekleştirir. Takdir edersiniz ki, karşıtlık durumunu pek az insan yaşar ve artık o dönem bir yaşlılık göstergesi olarak deneyimlenir.

Balık burcunun yöneticisi Neptün kutsallaştırdığımız hayat alanlarını, ilişkileri sembolize eder. Zorlayıcı açıları karmaşa, alınganlık, kırılganlık, kendini aldatma, bağımlılıklar ve gerçeklerden uzaklaştırma ile alakalıdır. Ruhsal değerler, maneviyat, inançlar, ilahi olanla bağlantı Neptün’ün yönetimi altındaki kavramlardır.

Dolayısıyla Neptün’ün doğum anı pozisyonuna yaptığı kare, ruhsal ve manevi değerlerimizle alakalı sorgulamalar yaşamamızı gerektirebilecek deneyimler, sorgulamalar neticesinde yeni manevi arayışlar ihtiyacı ve kutsallaştırdığımız kavramlarla alakalı gerçeklerle yüzleşme gereksinimini hayatımıza getirir.

Eğer doğum haritasında Neptün zorlayıcı açıları ve pozisyonu ile öne çıkıyorsa, hayal kırıklıkları, ruhsal anlamda dağılmışlık hissi, birtakım bağımlılıklara sığınma ihtiyacı gibi sıkıntılı etkilere de neden olabilir.

Neptün bu senenin sonuna kadar geri hareket ederek, Balık burcunun 20-22 derecelerinde hareket edecek. Dolayısıyla doğum haritalarında Neptün Yay burcunda olanlar bu kareyi aktif olarak hissedecekler. Şubat-Mayıs 1979, Aralık 1979-Aralık 1980 ve Temmuz-Ekim 1981 arasındaki tarihlerde doğanların 2021 yıl sonuna kadar bu geçişleri aktif.

Sizlerin de bu yaşlardaki deneyimlerinizi çok merak ediyorum, paylaşırsanız çok sevinirim. Bir sonraki paylaşımda takip eden, kritik evrelerimize bakmaya devam edeceğim.

Sevgiyle,


Yorumlar

Popüler Yayınlar