Bugün akşamüstü 16:06’da Terazi burcundaki Merkür ile Oğlak burcundaki Pluto arasında zorlayıcı bir açı kesinleşecek. Açının etkisini Cuma gününe kadar yoğun şekilde, 25-30 Eylül arası hafifleyerek, 1-2 Ekim tarihlerinde yoğun, 3 Ekim’de ise hafifleyerek hissediyor olacağız. Merkür'ün geri hareketi nedeniyle uzun süre etkili olan bu açının bir eş fazını da Kasım ayı başında yaşayacağız.

Bu kadar uzun süre tolerans içinde kalan açılar her zaman daha yüksek etkiye sahiptirler ve bir şeyleri iyice “anlatmak” gayesindedirler. Aslında Merkür etkileşimleri, hızlı bir gezegen olması nedeniyle çok kısa sürer, ancak geri hareket dönemlerinde böylesine rastlanır.

Merkür iletişim, ticaret, medya, yolculuklar, eğitim ve genç insanlarla bağlantılı bir gezegendir. Pluto ise kaçınılmaz değişim-dönüşümler, büyük güç, ısrarcılık, tahakküm, manipülasyon sembolizmasına sahiptir. Ayrıca kitleleri etkileyen önemli olaylar da (mesela pandemi) bu gezegenin yönetimindedir. Aslında Ocak ayının ilk günlerine dayanan ve zorlayıcı birkaç fazını geçirdiğimiz bu açı bu defa daha yoğun bir şekilde gündemimizde.

Bireysel düzlemde derin düşünceleri, ısrarcı bir iletişim şeklini ifade eder. Eski hatıraların yüzeye çıkması, zihninizin unutmak istediğiniz konularla meşgul olmak zorunda kalması, sizin rahatsızlık hissettiğiniz travmatik deneyimlerinizi hatırlatacak bazı şeylere maruz kalmanız söz konusu olabilir. Merak ettiğiniz konulara derinlemesine eğilmek ve bilgi toplamak için gereklilik hissedebilirsiniz.

Genel olarak bakıldığında, gizli kalmış, üstü örtülmüş her seviyedeki yönetici ve yönetimle bağlantılı konuların gündemi alması; manipülasyona yönelik olaylar, pandemi süreci-eğitim ve gençlerle alakalı rahatsız edici durumların yaşanması söz konusu olabilir.

Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarının son 10 gününde doğanların, yükselen burcu ya da herhangi bir astrolojik ögesi bu burçların 22-26 derecelerde bulunanların daha fazla etkilenmesi olasıdır. Kişisel ilişkiler, ortaklıklar, bedensel sağlık, davranış kalıpları, aile ve ev hayatı, kariyer ve toplumsal yaşam alanında temkinli olmak çok fayda sağlayacaktır. Olayların arkasına bakmak bu dönemde temel düstur olmalıdır.

Diğer burç ve yükselen burçların ise, sağlık, maddi kaynaklar, çalışma sistemi, sosyal ilişkiler, hukuki konular ve yolculuklar, eğitim, çocuklar gibi alanlarda dikkatli olmalarını tavsiye etmek isterim.


Yorumlar

Popüler Yayınlar