Bugün Astroloji ve para ilişkisinde Satürn’ün etkilerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Jüpiter’den sonra gelen ve kişisel gezegenlerin en sonuncusu Satürn’ün de zenginlikle, parayla ilişkimizle çok yakından ilgisi vardır. Satürn genel anlamda kısıtlamalar, yetersizlikler, sınırlama ile bağlantılıdır. Ama form kazandırma, gerçekleştirme, kurallara göre hareket etmek de bu gezegenin prensipleri arasındadır.

Zamanın efendisi olarak da bilinen bu halkalı gezegen, kalıcılık, uzun vadeli hareketler, zamana yayılma gibi kavramları da anlatır. Dolayısıyla eğer Satürn’ün zorlayıcı açıları söz konusu değilse, haritadaki diğer unsurlar da uygunsa, kalıcı zenginlik elde etmekte katkısı olduğu söylenebilir.

Satürn 2.Evde konumlandığı zaman, maddi alanda “yokluk bilinci”ne neden olabilir. Ama harita sahibi, maddi konularda sınırlarını çok iyi tayin edebilen, parayı dikkatli, temkinli kullanan, biriktirebilen bir davranış biçiminde olur. Satürn 8.Evde bulunduğu zaman, eşin ya da ortağın maddi değerleri söz konusudur. Miras yoluyla aktarılan değerler de bu evin kapsama alanındadır. Dolayısıyla zorlayıcı açılar söz konusu değilse, miras, evlilik, ortaklık yoluyla da kalıcı maddi değerlerin elde edilmesi olasılığı vardır.

Ancak Satürn’ün en büyük öğretmen olduğunu da unutmamak gerekir. Satürn’ün bu alanlardaki varlığı, harita sahibinin maddi değerlerin elde edilmesi, kalıcı olarak sahiplenilmesi ve kullanılması konusunda hayatı boyunca bazı dersler alabileceğini, kendi eylem ve düşünceleriyle karşılaşabileceğini gösterir. Diğer yandan bu konumlardaki Satürn, harita sahibinin maddi değerlerle alakalı pozitif-negatif karmik bazı yükleri de bu yaşamına taşıdığının ifadesidir.

Peki siz haritanızda Satürn’ün hangi burçta ve evde olduğunu biliyor musunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar