Bugün 19:15’de Akrep burcundaki Venüs ve Balık burcundaki Neptün arasında uyumlu bir açı kesinleşecek. Yengeç ve Balık burçlarında meydana gelen bu açının etkisini azalarak yarın ve azalarak Cuma günü de hissediyor olacağız.

Akrep ve Balık burç ve yükselen burçları kadar Yengeçleri de pozitif etkileyen bu açı, Toprak burç ve yükselen burçları, Boğa, Başak ve Oğlak için de maddi, manevi, duygusal bağlantıda, tatminkâr ve gelişime açık olasılıkları da getiriyor.

Duygularla bağlantılı bu iki gezegen birbirine benzeyen prensipleri ifade eder. Venüs dünyevi ve beşeri tarafla ilgiliyken, Neptün ilahi, kutsal ve aşkın yanla bağlantılıdır. Su elementinin de baskınlığı duygusal, psişik yanımızın daha ön planda olduğunu gösterir.

Bu açı aslında Mart ayının ortalarında başlamış, sonrasında Mayıs sonunda ve Ağustos ayının ortasında zorlayıcı fazlarıyla gündemimizi almıştır.

Geldiğimiz aşamada, maddi değerler, bedensel paylaşımlar, ilişkiler, sanat, yaratıcılık alanında gerçek değerleri görme ve kabul etmeyle alakalı yaşadığımız dengesizliklerin ve sorunların stabilizasyon kazanması ve çözüm üretilmesi söz konusudur. Fazla ödün vermeden, karmaşaya düşmeden, optimum sonuçlara ulaştıracak uzlaşmaların yaşanması mümkündür.

Yalın anlamıyla bakıldığında Venüs-Neptün uyumlu açısı, artan romantizm ve duygusal paylaşım ihtiyacına, yükselen yaratıcılığa ve ilhama, güçlenen sezgilere işaret eder. Şefkat, merhamet ve esirgeme potansiyelinin yükseldiği bu günler, aile ve ikili ilişkiler için idealdir. Ayrıca bu günlerde başlayan ilişkiler ruhsal boyutuyla da çok tatminkâr olabilir, ama yine de gerçeklerden uzaklaşmamak konusunda kontrollü olmayı gerektirir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar