Astroloji ve para ilişkisi dizisinin zorluklarla alakalı ilk bölümüne geldik…

Bu bölümde maddi alanda kısıtlamalar getiren transitler (şu andaki gezegen konumları) hakkında ipuçları vermek istiyorum.

Sembolizmasında kısıtlama, yokluk, azalma, engelleme ve yetersizlik gibi olumsuz kavramları içeren Satürn maddi zorluk dönemlerinin baş kahramanıdır. Her burçta yaklaşık olarak 2.5 sene geçiren bu gezegenin hayat alanlarındaki (evlerdeki) kalış süresi de aşağı yukarı aynıdır. Dolayısıyla Satürn para alanınıza girdiğinde 2.5 senelik bir plan yapmak gerçekten sıkıntıyı minimum hasarla atlatmak için yararlı olacaktır.

Özellikle bu alanda bir gezegeniniz bulunuyorsa, yetersizlik, azlık deneyimi daha da ağır olabilir. Satürn henüz 2.Eve girmeden, bazı ek gelir kaynakları bulmak, harcamaları disiplinli ve kontrollü yapmak, birikim yaratmak çok kıymetli faydalar sağlayacaktır. Diğer yandan Satürn’ün alanın yönetici gezegeni ile yapacağı zorlayıcı açılar da benzer etkilerin yaşanmasına neden olabilecektir. Ancak bu süreç diğerine nazaran daha kısa olur.

Satürn’ün 5.Evde olduğu dönemlerde spekülatif maddi araçların çok dikkatli kullanılması gerekir. Ders vermeyi, öğretmeyi çok seven bu gezegen, eğer kuralları göz ardı ediyorsak, sorumluluk almıyorsak, daha ağır deneyimleri de getirebilir.

8.Evde transit halinde bulunan Satürn, mirasdan gelen kaynaklarla alakalı sorunlara işaret edebilir. Buradaki geçişi, vergiler, borçlar, krediler ve diğer mali yükümlülüklerle ilgili tatsız deneyimlerin de yaşanabileceğinin göstergesidir.

Doğum haritasının 11.Evinden geçiş yapan Satürn ise, kariyer yoluyla gelen kazançlarda düşüşler olabileceğinin, idealize edilen paranın elde edilmesinde gecikmeler yaşanabileceğinin ifadesidir.

Bir sonraki paylaşımda maddi kayıplar, sıkıntılar yaratabilecek diğer transitlerin etkisine bakarak yazı dizisini sonlandırmak istiyorum.


Yorumlar

Popüler Yayınlar