Astroloji ve para ilişkisi dizisinin bir bölümüne daha geldik…

Mars’ın ve Satürn ötesi gezegenlerin para ve finans ilişkisinden bahsetmek istiyorum.

Dirayet, dayanıklılık, mücadele ve savaşma yeteneği ile bağlantılı Mars’ın 2. ya da 8.Evdeki konumları maddi kaynakları elde etmek için, eylemin şart olduğunu, harita sahibinin kazançlar kadar kayıplara da açık bir yapısının olduğunu gösterir. Özellikle Mars bu evlerde ve Koç, İkizler, Yay ve Balık gibi burçlarda bulunuyorsa ani harcamalara yatkınlık, finansal alanda plansızlık görülebilir. 2.Ev yöneticisinin Mars ile yaptığı olumlu açılar, verilen emeklerin ve mücadelenin karşılığının alınacağına işaret eder.

Dış gezegenlerin ilki olan Uranüs’ün para evlerinde bulunması beklenmedik yollardan maddi kaynaklar elde edilebileceğine, ama ani dalgalanmalara açık bir finansal yapının da olduğuna işaret eder. Uranüs 2. ya da 8.Evde bulunuyorsa harita sahibinin harcamalarında ve kazançlarında dikkatli olması faydalıdır.

Gaz ve tozdan oluşan Neptün anti-maddeci özelliği ile bilinir. Eğer Venüs ya da 2.-VIII.Ev yöneticileriyle zorlayıcı açıları varsa, harita sahibi para kazanmakta, biriktirmekte, doğru harcama yapmakta ve maddi ihtiyaçlarını belirlemekte zorlanabilir.

Son dış gezegen olan Pluto ise, Akrep burcunun da yöneticisi olması nedeniyle özellikle büyük servetler söz konusu olduğunda etkilidir. Pluto’nun para evlerinde konumlanması, bu evlerin yöneticileri ve Venüs ile iyi açıları, büyük paralara ve paranın gücüne işaret eder.

Bir sonraki paylaşımda transitlerin (andaki gökyüzü) maddi konulara etkisine bakmak istiyorum.


Yorumlar

Popüler Yayınlar