Geçtiğimiz paylaşımlarda para ve Astroloji ilişkisinden bahsetmiştim. Bu paylaşımda da Venüs’ün hangi durumlarda zenginlik getirebileceğinden bahsetmek istiyorum.

Venüs sıkça bahsettiğim üzere maddi ve somut değerlerle, Boğa burcunun ve 2.Evin doğal yöneticisi olması nedeniyle direkt olarak finans ile bağlantılıdır. Bir doğum haritasında Jüpiter'in konumu, bulunduğu burç, harita sahibinin şansını, zengin olma ihtimalini belirler.

Eğer Venüs haritada Boğa burcunda veya 2.Evde konumlanmışsa, çok zorlayıcı açıları yoksa (sert açılar ve gezegenler) harita sahibi rahat rahat para kazanır ve refah bir yaşam sürdürebilir. Bunun yanı sıra, Venüs yöneticisi olduğu Terazi burcunda yönetici, Balık burcunda yükselim durumundadır. Buralardaki etkisi daha ziyade duygular ve ilişkiler alanında pozitiftir, ama yine de kıymetli bir Venüs olarak kabul edilir.

Ayrıca Venüs'ün ortak kaynakları sembolize eden 8.Evde bulunması, eşten gelebilecek finansal desteğe işaret eder. Venüs'ün 5.Evde yerleşmiş olması bireyin spekülatif kazançlara yatkın olduğunu gösterir.

11.Evde yerleşmiş Venüs ise, kişinin kariyeriyle, çalışarak para kazanabileceğini, bununla da ideallerini gerçekleştirebileceğini, özgürlüğünü elde edebileceğini gösterir. Toprak elementinden, Boğa, Başak ve Oğlak burçlarında astrolojik ögelerin yoğun olması bireyin maddeye hakimiyetini, iyi kazanabileceğini, dengeli harcayacağını ve birikim yapabileceğini gösterir.

Para gezegeni Venüs'ün haritada 2.Evde yerleşmiş gezegen(ler)le ya da bu evi yöneten gezegenle olumlu açılar yapması, bu iki gezegenin birbirlerinin burcunda bulunmaları da paranın rahat akabileceğine işaret eder.


Yorumlar

Popüler Yayınlar