Bugün yine sizlere Tepe Noktası’ndan bahsetmek istiyorum. Haritanızda bu az bilinen ve ama önemi de fazla olan noktada bulunan burcu bilirseniz, kendinizin, yakınlarınızın özellikle çocuklarınızın kariyer planlarında, mesleki seçimlerinde ve toplumsal ilişkilerinde daha isabetli olabilirsiniz.

Daha önce de söylediğim gibi Tepe Nokta’nızı www.astro.com adresindeki ücretsiz uygulamayı kullanarak bulabilirsiniz. Tepe Noktası tablolarda “MC” sembolü ile gösterilir. Aynı Yükselen Burç’ta olduğu gibi burada da gezegenler varsa, durum, davranış biçimleri, seçimler ve beklentiler değişkenlik gösterecektir. Diğer yandan ben buradaki paylaşımlarda Yükselen Burçlara göre yazacağım. Türkiye’de doğduysanız, istisnai durumlar olmakla beraber, genellikle Tepe Noktası Yükselen Burcunuz ile aynı nitelikteki ve farklı elementteki, bir önceki burçtur.

Yine de hesaplamanızı ve Tepe Noktası (MC) burcunuzu bulmanızı tavsiye ederim. Bu paylaşımda ilk 3 burcun Tepe Noktalarıyla alakalı detayları bulacaksınız. Sonraki paylaşımlarda devamı gelecek.

Yükselen Koç – Tepe Noktası Oğlak

Tepe Noktası Oğlak burcunda olanlar, motivasyon açısından hayata 1-0 önde başlarlar. Liderlik özellikleri de kuvvetli olduğu için, yükselme hevesleri ve kapasiteleri çok kuvvetlidir. Hedefledikleri noktaya ulaşıncaya kadar stratejik, sabırlı adımlarla ilerlerler. Finansal kazançlarda başarılı olurlar. Mesleki ve toplumsal hedeflere fazlaca odaklanmış olmaları, hayatın diğer alanlarında ihmallere ve bencilliklere neden olabilir. Öncelikle siyaset olmak üzere, her sektörde yönetici olabilecekleri, karar verici konumda oldukları meslekleri başarıyla yapabilirler. Ayrıca Tepe Noktası-Oğlak mimari, inşaat mühendisliği, çiftçilik gibi alanlarda da rahatlıkla ilerleme sağlar.

Yükselen Boğa – Tepe Noktası Kova

Tepe Noktası Kova burcunda olanlar, kurallara, düzene ve hiyerarşik mekanizmaya uyum sağlamakta biraz zorlanırlar. Yaratmak istedikleri toplumsal imaj, bireyselliğini ortaya koyan, kendi doğrularıyla yaşayan ve çağın ötesinde düşünce sistemine sahip bir insandır. Teknoloji alanında başarılı olma ihtimalleri kuvvetlidir. Toplumsal amaçlara hizmet eden kurumlarda, ekip-takım çalışmalarında bulunmak tatmin edicidir. Sıra dışı mesleklerde, az bulunan pozisyonlarda mutlu olurlar. Rutinin dışında olan, esnek saatlere ve çalışma düzenine izin veren işlerde daha rahat etmeleri ve ilerlemeleri olasıdır. Bilişim, teknoloji, medya, havacılık sektörlerinde ve “STK”larda ilerleyebilirler.

Yükselen İkizler – Tepe Noktası Balık

Tepe Noktası Balık burcunda olanlar, mesleki seçimlerinde ve toplumsal yaşamlarında insanlarla birlikte olacakları konumlarda daha mutlu ve başarılı olabilirler. Kariyer planlamasında dünyevi tatminler kadar manevi tatminler de belirleyiciliğe sahiptir. Kimi zaman planları yarı yolda değiştirmek, tamamen farklı bir alana da yönelmeyi isteyebilirler. Elastik yapıları, kuvvetli adaptasyon yetenekleri pek çok sektörde ve farklı pozisyonda başarılı olmalarını sağlar. Sanat, özellikle sinema-televizyon, hastane-bakımevi gibi hizmet alanları, psikolojik danışmanlık ve kişisel gelişim konuları rahatlıkla ilerleyebilecekleri ve mutlu olacakları alanlardır. 


Yorumlar

Popüler Yayınlar