Bugün sabah 09:16 itibariyle Aslan burcundaki Güneş ile Kova burcundaki Satürn arasında bir karşıt açı kesinleşti. Açının etkisini bugün ve hafifleyerek yarın da hissediyor olacağız.

Astrolojide Güneş, temel kişilik parçası, ego, yaşamın başrol oyuncusu, yönetim, yöneticiler, baba gibi otorite figürlerini sembolize eder. Satürn ise, sorumluluklar, kısıtlamalar, kendi sınırını bilmek-kabullenmek, yetersizlikleri anlamakla bağlantılıdır. Aradaki açı ise, olan şeyin tüm açıklığı ile görülmesi, olmuş olanın farkına varılması, farklı durumların ve görüşlerin çatışması anlamına gelir.

Dolayısıyla Aslan-Kova aksında gerçekleşen bu karşıt, en başta tekil ve çoğul beklentilerin, çıkarların, ihtiyaçların ve eylemlerin çatışması, uzlaşma doğrultusunda tarafların sorumluluk almalarıdır.

Uzlaşma ihtiyacı baskı, kısıtlama, kurallar, yetersizlik, engellenmişlik duygusu ile ortaya çıkabilir. Kendimizi, eylemlerimizi ve ihtiyaçlarımızı tam anlamıyla ortaya koyamamak, gerçekleştirememişlik hissi bu açının etkisiyle yoğun olacaktır.

Öncelikle Aslan ve Kova olmak üzere, Boğa ve Akrep burç ve yükselen burçlarının ilk yarısında doğanlar ve herhangi bir astrolojik noktaları bu burçların 7-11 derecelerinde olanların dikkatli olması önemli. Kişisel sağlık, davranışlar, ikili ilişkiler, aile ve kariyer alanında çatışmalı, geriye götüren, geciktiren ve eksiklerle yüzleştiren bazı deneyimler söz konusu olabilir.

Hepimizin yapması gerekenleri kolayca yaptığı, sorumluluklarını zorlanmadan yerine getirdiği, eksiklerini telafi edebildiği deneyimler yaşaması dileğiyle.


Yorumlar

Popüler Yayınlar